Karaman'da "Nalıncılar Kültür Evi" Hizmete Açıldı

Karaman'da "Nalıncılar Kültür Evi" Hizmete Açıldı

Karaman'da Tarihi Nalıncılar Kültür Evi Bilimsel Çalışmalara Ev Sahipliği Yapacak.

Hisar Mahallesindeki Karaman Kalesi sınırları içerisinde yer alan ve yenileme çalışmaları tamamlanarak Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesine devredilen tarihi “Nalıncılar Kültür Evi” hizmete açıldı.
 
Karaman tarihine ışık tutan eserler tek tek ilimize kazandırılırken bu çalışmalar kapsamında Karaman Belediyesi tarafından aslına uygun bir şekilde restore edilen tarihi Nalıncılar Kültür Evi’nin açılışına; Vali Fahri Meral, Belediye Başkanı Ertuğrul Çalışkan, Cumhuriyet Başsavcısı Ali İrfan Yılmaz, Adli, Yargı İlk Derece Mahkemesi Adalet Komisyonu Başkanı Mehmet Nuri Özbey, Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Akgül, İl Emniyet Müdürü Fikret Bayraktar, akademisyenler ve davetliler katıldı. 
 
Mimarisi ile Karaman tarihine ve geçmişine ışık tutan binayı gezerek incelemelerde bulunan Vali Meral, Türk kültürünün örneklerinden biri olan bina hakkında yetkililerden bilgiler aldı. Tarihi binanın üniversitemiz ve ilimiz için hayırlı olması dileklerinde bulunan Vali Meral, tarihi dokusu ve geleneksel Türk mimarisinden izler taşıyan binanın restorasyonu ile ilimize kazandırılmasını sağlayan Karaman Belediyesine teşekkür etti.
 
Karaman Belediyesi ile imzalan protokol gereği üç yıllığına Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesine tahsis edilen ve üniversite bünyesinde yürütülecek çalışmalara ev sahipliği yapacak olan Nalıncılar Kültür Evinde; Karaman’ın tarihi ve kültürüne yönelik, ‘araştırmalar, bilimsel ve akademik toplantılar, okur - yazar buluşmaları ve söyleşiler’ başta olmak üzere birçok farklı etkinlikler gerçekleştirilecek. 

Karaman'da "Nalıncılar Kültür Evi" Hizmete Açıldı

Karaman'da "Nalıncılar Kültür Evi" Hizmete Açıldı

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

Karaman Habercisi olarak Karaman, Konya, Aksaray, Niğde gibi bölge illerinden haberler yayınlıyoruz. UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Karaman Haber | Konya Haber| Aksaray Haber| Niğde Haber