Karaman'da Neler Oluyor Sorusuna Emniyetten Cevap

Karaman'da Neler Oluyor Sorusuna Emniyetten Cevap

Karaman’daki Suç Örgütü Operasyonunda Tutuklu Sayısı 14’e Yükseldi

Karaman'da 2 ayrı suç örgütlerine yönelik düzenlenen şafak operasyonunda gözaltına alınan 37 şüpheliden 4'ü daha tutuklandı. Dün tutuklanan 10 kişiyle birlikte tutuklu sayısı 14'e yükseldi.

Karaman'da son aylarda özellikle bazı gruplar arasında yaşanan olaylar basına yansıdığında "Karaman'da neler oluyor, nasıl bir şehir oldu böyle" sorusu sıkça gündeme geliyordu.

Karaman'da kolluk güçleri ve adli bileşenlerin operasyonları ile bu soruya yanıt bulunuyor.

Alınan bilgiye göre, Karaman Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde, İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekiplerince, çıkar amaçlı silahlı suç örgütü kurdukları iddiasıyla gözaltına alınan 37 şüpheliden son 7 kişinin de emniyetteki işlemleri tamamlandı. Polisin geniş güvenlik tedbirleri arasında adliyeye sevk edilen şüphelilerden B.A.Ü., B.K., V.Ü. ve İ.Ü. çıkarıldıkları mahkemece tutuklanarak Karaman M Tipi Kapalı Cezaevi'ne gönderildi. Diğer zanlılar M.Y. ve H.K. adli kontrolle Ö.K.'de yurt dışına çıkma yasağı getirilerek serbest bırakıldı. 2 firarinin de yakalanmasına çalışıldığı öğrenildi.

Karaman İl Emniyet Müdürlüğünce 18 Ekim'de özel harekat timlerinin de katıldığı 500 polisle düzenlenen operasyonda, "kasten öldürme, kasten yaralama, yağma, tefecilik, mala zarar verme, silahlı tehdit, hakaret" gibi suçlara karıştıkları ileri sürülen, iki ayrı organize suç örgütünün üyesi 39 şüpheliden 37'sini gözaltına alınmış, 2 zanlıya da adreslerinde ulaşılamamıştı. Şüphelilerin ev ve iş yerlerinde yapılan aramalarda da 12 adet tabanca, 12 adet tüfek, 612 adet mermi, 15 adet kılıç, kama, balta, 532 adet sentetik hap, 25 gram esrar ile çok sayıda çek ve senet ele geçirilmişti.

Karaman’daki Suç Örgütü Operasyonunda Tutuklu Sayısı 14’e Yükseldi

Karaman’daki Suç Örgütü Operasyonunda Tutuklu Sayısı 14’e Yükseldi

Kaynak:Karaman Haberleri

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

Karaman Habercisi olarak Karaman, Konya, Aksaray, Niğde gibi bölge illerinden haberler yayınlıyoruz. UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Karaman Haber | Konya Haber| Aksaray Haber| Niğde Haber