Karaman'da Öğrencilere Muhasebe Dünyası Anlatıldı

Karaman'da Öğrencilere Muhasebe Dünyası Anlatıldı

Karaman Ahi Evran Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde Ahilik haftası ve Kariyer günleri programı

Karaman Ahi Evran Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde Ahilik haftası ve Kariyer günleri kapsamında Karaman Serbest Muhasebeci ve Mali Müşavirler Odası ile işbirliği yapılarak program düzenlendi.

Programda temelleri 13. yüzyılda Ahi Evran tarafından Anadolu'da atılan Ahilik Teşkilatı; Türk insanının mesleğini, sanatını mertlik, dayanışma ve güzel ahlak ile bütünleştiren, milli birlik ve bütünlük anlayışıyla asırlar boyu toplumda düzeni sağlayan, üretici-tüketici ilişkisini en iyi şekilde düzenlemeyi amaç edinen kültürel, sosyal ve ekonomik bir oluşum olduğuna vurgu yapıldı.

Ayrıca Serbest Muhasebeci ve Mali Müşavirler Odası Başkanı Ali Ankaralı muhasebe mesleğinin ülke ekonomisine katkısı ve muhasebe mesleğinin durumu, istihdam alanları ve toplumdaki yeri hakkında bilgi verdi.

ANKARALI Muhasebe Finansman alanını tercih eden öğrencilere SMMM odası olarak kırtasiye yardımı yapılacağını ve başarılı öğrencilere burs sağlayacaklarını belirtti. Programa katılan Mali Müşavirler de kendilerini tanıtarak mesleğin inceliklerini anlattılar.

 Okul Müdürü Muhammet Ali Fatih okulun eğitim yönü hakkında da bilgiler vererek usta-çırak ilişkisiyle devam eden bu eğitim sürecinin yıllarca devam ettiğini ve okulumuzun bu anlamda Ahilik teşkilatına öğrencilerimizin doğrudan üretime katılarak desteklediklerini belirterek Muhasebeciliğin nasıl bir meslek olduğunu, üniversite eğitimlerinin nasıl olduğunu anlattı.

Program hatıra fotoğrafı çekimleri ile son buldu.

muhasebe-1.jpg

muhasebe-2.jpg

muhasebe-3.jpg

muhasebe-4.jpg

muhasebe-5.jpg

muhasebe-6.jpg

muhasebe-7.jpg

muhasebe-8.jpg

muhasebe-9.jpg

 

Kaynak:Karaman Haberleri

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

Karaman Habercisi olarak Karaman, Konya, Aksaray, Niğde gibi bölge illerinden haberler yayınlıyoruz. UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Karaman Haber | Konya Haber| Aksaray Haber| Niğde Haber