Karaman'da Okullar Arası Maçlar Başladı

Karaman'da Okullar Arası Maçlar Başladı

Karaman’da, 2017 yılının ilk spor karşılaşmaları basketbol, voleybol ve hentbol branşlarında düzenlenen okullar arası il birinciliği müsabakalarıyla başladı.

Okul Sporları 2016-2017 yılı faaliyet programında yer alan ve Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü ile İl Milli Eğitim Müdürlüğü koordinesinde gerçekleştirilen okullar arası il birinciliği müsabakalarına yoğun kar yağışı ve olumsuz hava koşulları nedeniyle bir müddet ara verilmişti. Okulların başlamasıyla birlikte kaldığı yerden devam eden okullar arası il birinciliği müsabakaları Gençler Voleybol A, Genç Kızlar Voleybol B, Yıldızlar Basketbol ve Gençler Hentbol kategorilerinde oynanan ilk gün müsabakalarıyla başladı. Atatürk Spor Kompleksi Kazım Karabekir Spor Salonu ve Yunus Emre Spor Salonu’nda dört ayrı kategoride devam müsabakalarda toplam 31 okuldan yaklaşık 350 sporcu il birinciliği için mücadele edecek.

Karaman ili hakemlerinin görev aldığı ve yaklaşık bir hafta boyunca devam edecek müsabakalarda kendi kategorilerinde dereceye giren takımlar ise ileri bir tarihte yapılacak olan Türkiye şampiyonası grup müsabakalarında Karaman’ı temsil etme hakkı elde edecek.

Okul sporları faaliyetlerinin çocuk ve gençler için birleştirici bir güce sahip olduğunu belirten Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Hayati Kısacık,” Büyük bir heyecan ile başlattığımız okul sporları faaliyetlerimiz çok sayıda okul ve öğrencimizin katlımı ile devam ediyor. Yoğun kar yağışı ve olumsuz hava koşulları nedeniyle bir müddet ara verdiğimiz okul sporları faaliyetlerimiz okulların açılmasıyla birlikte tekrar kaldığı yerden tüm heyecanıyla devam ediyor. Müsabakalara katılan tüm takımlarımıza ve öğrencilerimize başarılar diliyorum” dedi.

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

Karaman Habercisi olarak Karaman, Konya, Aksaray, Niğde gibi bölge illerinden haberler yayınlıyoruz. UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Karaman Haber | Konya Haber| Aksaray Haber| Niğde Haber