Karaman'da Okullar Arası Münazara Yarışması Finali Yapıldı

Karaman'da Okullar Arası Münazara Yarışması Finali Yapıldı

İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından düzenlenen Ortaokullar ile Ortaöğretim Okullar Arası Münazara Yarışmalarının Final Programı, Güzel Sanatlar Lisesinde gerçekleştirildi.

Öğrencilerin düşüncelerini planlı bir sunum halinde topluluk karşısında ifade etme, araştırma, karşıt düşünceleri dinleyerek analiz etme ve pratik düşünme yeteneklerini geliştirmeye yönelik çeşitli amaçlarla düzenlenen, ortaokul ve ortaöğretim okullar kategorilerinde otuz dokuz grubun oluşturduğu toplamda yetmiş sekiz okulun katılımı ile gerçekleştirilen ve elemeleri beş hafta süren münazara yarışmalarında okullar kıyasıya mücadele ettiler.

Yapılan yarışmalar sonucunda ortaokullar kategorisinde, Anafartalar Ortaokulu ile Cahit Zarifoğlu İmam Hatip Ortaokulu tüm rakiplerini eleyerek finale çıkmaya hak kazanırken, ortaöğretim kategorisinde ise Karaman Anadolu Lisesi ile İrfan Ataseven Anadolu Lisesi finale adını yazdıran okullar oldu.
Ortaokullar arası münazara yarışmasının finalinde Cahit Zarifoğlu İmam Hatip Ortaokulu öğrencileri “Teknolojik gelişmeler öğrenmeye olumlu etki yapar” düşüncesini anlatırken, Anafartalar Ortaokulu öğrencileri “Teknolojik gelişmeler öğrenmeye olumsuz etki yapar”  düşüncesini savundu.


Ortaöğretim okullar arası münazara yarışmasının finalinde ise İrfan Ataseven Anadolu Lisesinin öğrencileri “Çağımızın iletişim yolları dünyayı tek kültürlü hale getirmiştir” tezi ile, Karaman Anadolu Lisesinin “Çağımızın iletişim yolları dünyayı tek kültürlü hale getirmemiştir” fikrine karşı seçici kurulu ikna etmeye çalıştı.
Münazara yarışmalarının finalinde seçici kurul, öğrencilerin konuya hakimiyeti, Türkçeyi kullanma, örnekleme ve tanık gösterme, vurgu, tonlama, beden dilini ve zamanı etkili kullanma konularında öğrencileri değerlendirdi.


Seçici kurulun yaptığı değerlendirme sonucunda, büyük bir çekişmeye sahne olan ve  çok az bir farkla birincilerin belirlendiği yarışmada, Cahit Zarifoğlu İmam Hatip Ortaokulu ile İrfan Ataseven Anadolu Lisesi kendi kategorilerinde birincilik ipini göğüslerken, Anafartalar Ortaokulu ile Karaman Anadolu Lisesi ise ikinci oldu.
Program, yarışmalarda dereceye giren öğrencilere ödüllerinin verilmesi ve günün anısına çekilen fotoğraflarla sona erdi.

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

Karaman Habercisi olarak Karaman, Konya, Aksaray, Niğde gibi bölge illerinden haberler yayınlıyoruz. UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Karaman Haber | Konya Haber| Aksaray Haber| Niğde Haber