Karaman'da Okullarda Gıda Güvenilirliği ve Gıda İsrafı Anlatılıyor

Karaman'da Okullarda Gıda Güvenilirliği ve Gıda İsrafı Anlatılıyor

Karaman'da öğrencilerin gıda güvenilirliğine yönelik uygulamaları geliştirmek amacı ile "Okullarda Gıda Güvenilirliği ve Gıda İsrafı" konulu eğitim projesi devam ediyor.

Konuya ilişkin yapılan yazılı açıklamada;

"2020 yılı içerisinde Karaman'da eğitim gören binin üzerinde öğrenciye ulaşma hedefiyle başlatılan eğitim çalışmasına ilk olarak Bifa Ortaokulu ve Mümine Hatun ilkokulunda başlandı.

Eğitim faaliyetlerinde geleceğimiz olan çocuklarımıza gıda güvenliğinin temel ilkelerini ve gıda israfı anlatıldı. Gıda güvenilirliğini okullardan başlayarak tüm tüketicilere anlatmak, öğretmeye çalışmak öncelikli hedefimiz.

Unutulmamalıdır ki bilinçli tüketici ülkemiz ticaret ve sanayisinin gelişmesi için gereklidir. Bilinçli tüketici, mal ve hizmet sağlayan kişi ve kuruluşları bir nevi denetimden geçirerek nitelikli malların üretilmesine katkıda bulunmaktadır." denildi.

okullarda_gida_israfi_egitimi_yapildi006[1].jpeg

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

Karaman Habercisi olarak Karaman, Konya, Aksaray, Niğde gibi bölge illerinden haberler yayınlıyoruz. UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Karaman Haber | Konya Haber| Aksaray Haber| Niğde Haber