Karaman'da Parola "“Trafikte Her Yıl Daha İyiye”

Karaman'da Parola "“Trafikte Her Yıl Daha İyiye”

Karaman'da “Yayalar Kırmızı Çizgimiz” Denildi

Karaman Valisi Tuncay Akkoyun, trafikte yaya önceliği konusunda farkındalığı artırmak için “Trafikte Her Yıl Daha İyiye” mottosu doğrultusunda İçişleri Bakanlığı tarafından trafik kazalarından kaynaklı can kayıplarının 2030 yılına kadar yüzde 50 oranında azaltılması hedefiyle  tüm Türkiye’de eş zamanlı olarak "Yayalara Öncelik Duruşu, Hayata Saygı Duruşu” sloganı ile gerçekleştirilen farkındalık etkinliğine katıldı.
 
“Yayalar Kırmızı Çizgimiz”
 
Karaman'da Cumhuriyet Parkı önünde gerçekleştirilen etkinlikte Vali Tuncay Akkoyun, öğrencilerle birlikte yaya geçidinden geçerek yaya geçitlerinin önemine vurgu yaptı. Ardından Vali Akkoyun öğrenciler ile beraber yaya geçidini sembolik olarak  kırmızıya boyadı.
 
Etkinlikte gazetecilere açıklamalarda bulunan Vali Tuncay Akkoyun, 2918 sayılı Karayolları Trafik Kanunu’nda 2018 yılında değişiklik yapıldığını belirterek değişiklik sonrasında yaya ve okul geçitlerinde önceliğin yayalara ve öğrencilere ait olduğuna dair düzenlemeler yapıldığına dikkat çekti.
 
Vali Tuncay Akkoyun, söz konusu değişikliğe binaen yaya geçitlerine, okul geçitlerine yaklaşan sürücülerin yavaşlamaları ve geçmek için hazır bulunan yayalara, öğrencilere durarak yol vermeleri zorunluluğunu hatırlattı.
 
81 ilde yapılacak farkındalık uygulamaları ile yaya önceliğine dikkat çekileceğini belirten Vali Tuncay Akkoyun, sürücülerin bilinçlendirilmesi için çalışmalar yapıldığını da ayrıca ifade etti.
 
Etkinlik sonunda Vali Akkoyun, öğrencilere trafik temalı boyama kitabı hediye etti.
 
Karaman'da gerçekleşen etkinliğe kurum müdürleri, öğrenciler ve vatandaşlar da katıldılar.

dsc-8898-1500.png

dsc-8884-1500.png

dsc-8865-1500.png

Kaynak:Karaman Haberleri

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

Karaman Habercisi olarak Karaman, Konya, Aksaray, Niğde gibi bölge illerinden haberler yayınlıyoruz. UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Karaman Haber | Konya Haber| Aksaray Haber| Niğde Haber