Karaman'da Perşembe Pazarında Korona Mesaisi

Karaman'da Perşembe Pazarında Korona Mesaisi

Karaman Valisi ve beraberindekiler pazarı denetledi, vatandaşı uyardı.

Ülkemiz genelinde koronavirüs salgınıyla mücadelenin etkin olarak sürdürülerek toplum sağlığının korunması amacıyla İçişler Bakanlığının yayınladığı genelge doğrultusunda “Sağlık İçin Hepimiz İçin” mottosuyla farklı iş ve yaşam alanlarının içeren denetimler sürüyor.
 
10 Eylül 2020 Perşembe günü gerçekleştirilen denetimler kapsamında Vali Mehmet Alpaslan Işık, perşembe günleri kurulan halk pazarında yürütülen bilgilendirme faaliyetleri ve denetimleri yerinde inceledi. Vali Işık, inceleme ve denetlemeleri sırasında semt pazarına alışverişe gelen ve ateş ölçümleri yapılarak pazara alınan vatandaşlara yönelik verilen HES kodu uygulaması hakkında yapılan bilgilendirme faaliyetlerini bir süre yerinde takip etti. Sağlık Bakanlığı tarafından uygulamaya konulan HES kodu uygulaması hakkında düzenlenen bilgilendirme broşürleri vatandaşlara dağıtılırken Vali Işık, cep telefonlarına indirilen bu uygulama sayesinde vatandaşlarımızın Covid-19 koronavirüs salgını hakkında detaylı bilgilere ulaşabileceklerini söyledi.
 
Uygulama hakkında basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Vali Mehmet Alpaslan Işık, 21 Eylül tarihi itibariyle zorunlu hale getirilecek olan HES kodu uygulaması hakkında vatandaşlarımızın bilgilendirildiğini belirterek, 21 Eylül tarihinde kullanımı zorunlu hale gelecek olan uygulamanın hayata geçirilmesiyle birlikte pazar yerlerinde ve kamusal alanlara girişlerde denetimlerin artık daha sıkı bir şekilde yapılacağını söyledi. Vali Işık, yollarda bulunan salgın denetim ekiplerinin tarafından HES kodu sorgulamasının yapılacağını belirterek yapılan kontroller sonrasında karantina altında olması gereken vatandaşların İçişleri Bakanlığının yaptığı toplantı ve alınan kararlar doğrultusunda yurtlarda izole edileceğini söyledi. Kurallara uymayanlara yönelik Türk Ceza Kanunun 95’inci maddesine göre hakkında iki yıla kadar cezalandırılması istemiyle Cumhuriyet Savcılığına suç duyurusunda bulunulacağını söyleyen Vali Işık, amaçlarının koronavirüsle mücadeleyi etkin ve kararlı bir şekilde yürüterek belirterek halkın sağlığının korunması olduğunu ifade etti.
 
Vali Mehmet Alpaslan Işık daha sonra semt pazarını gezerek pazar esnafı ve vatandaşlarla bir süre sohbet etti. İlimizde son zamanlarda artan vaka karşısında esnaf ve vatandaşlardan kurallara titizlikle riayet etmeleri konusunda uyarılarda bulunan Vali Işık, ilimiz ve ülkemizin koronavirüs salgınından bir an önce kurtulmasının ön şartının belirlenen kuralların yanı sıra maske kullanımı, fiziki mesafenin korunması ve temizlik kurallarına sıkı sıkıya bağlı kalmakla mümkün olabileceğinin altını çizdi.
 
Vali Mehmet Alpaslan Işık, konunun daha iyi anlaşılması ve vatandaşlarımızın bilinçlenmesi adına basın mensuplarına da önemli görevler düştüğünü belirterek, toplumumuzun sağlığını tehdit eden koronavirüs covid-19 salgınına karşı insanları uyarmak ve bilinçlendirmek için basın mensuplarının konuya daha hassas yaklaşmalarını ve haberlerinde konuyu daha iyi işlemelerinin önemine değindi.

Karaman Perşembe Pazarında Koronavirüs Denetimleri

Karaman Perşembe Pazarında Koronavirüs Denetimleri

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

Karaman Habercisi olarak Karaman, Konya, Aksaray, Niğde gibi bölge illerinden haberler yayınlıyoruz. UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Karaman Haber | Konya Haber| Aksaray Haber| Niğde Haber