Karaman'da Polis Teşkilatının 172. Yıldönümü Kutlandı

Karaman'da Polis Teşkilatının 172. Yıldönümü Kutlandı

Karaman’da Polis Teşkilatının 172'nci Kuruluş Yıldönümü nedeniyle Anıt Parkta tören düzenlendi.

Karaman Emniyet Müdürü Levent Tutuk, Polis Meslek Eğitim Merkezi Müdürü Ramazan Engin Öztürk, kurum müdürleri ve emniyet mensuplarının katılımıyla Anıt Park’ta düzenlenen tören, saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başladı.

Emniyet Müdürlüğü ve Polis Meslek Eğitim Merkezi çelenginin sunumu ardından İl Emniyet Müdürü Levent Tutuk günün anlam ve önemini belirten konuşma yaptı. Tutuk, “Mazisi şan ve şerefle dolu Türk Polis Teşkilatının 172. Kuruluş yıldönümü nedeniyle düzenlenen törenimize teşriflerinizden ötürü şahsım ve teşkilatım adına şükranlarımı sunuyor, sizleri sevgi ve saygıyla selamlıyorum.

Ülkemizin ve milletimizin huzur ve asayişinin sağlanması kadar, milli birlik ve beraberliğimizin devamı için vazgeçilmez bir unsur olan polis teşkilatımız, hayatı kolaylaştıran teknolojik gelişmelere bağlı olarak ortaya çıkan, yeni suç türleri ve suçluların farklı teknik, yol ve yöntemlerine karşı, çağın gerekleri doğrultusunda her yönden kendini sürekli yenilemekte, daha fedakar çalışmalarıyla suçun önlenmesi, meydana gelen suçun aydınlatılması ve faillerinin adalete teslimi aşamalarında yılmadan mücadelesine devam etmektedir. Temelinde vatan, millet, bayrak, Atatürk ve insan sevgisi bulunan, bu anlayış içerisinde aziz milletimize hizmet eden Türk Polisi; bundan sonra da aynı anlayış ve kararlılıkla görevine devam edecektir.” dedi.

“VATANDAŞLARIMIZIN BİZE OLAN GÜVENİ VE DESTEĞİNİ ÖNEMSİYORUZ”

Gerçekleştirdikleri çalışmalar hakkında bilgi veren Levent Tutuk, “vatandaşlarımızın bize olan güveni ve desteğini önemsiyoruz” diyerek, şunları aktardı; “İlimizde, mevcut olan huzur ve güven ortamının korunması, halkımızın can ve mal güvenliğinin sağlanması, vatandaşlarımıza etkili, süratli ve kaliteli bir hizmet verilebilmesi amacıyla görevimizi en iyi şekilde yerine getirmenin gayreti ile çalışmalarımıza devam etmekteyiz.

Bu kapsamda 2017 yılının ilk üç ayında meydana gelen bin 497 asayiş olayının bin 440’ı aydınlatılmış ve bin 742 şüpheli yakalanmış, olaylarda ve yapılan uygulamalarda 17 tüfek, 13 tabanca, 5 kurusıkı tabanca, 28 bıçak ve benzeri alet ele geçirilmiş, 165 kişiye kabahatler kanununa muhalefetten idari yaptırım uygulanmıştır. KOM ve Uyuşturucu ile Mücadele Şube Müdürlüklerimizce meydana gelen 68 olayla ilgili 56 şahıs yakalanmış, 716 gram bonzai ve 1 kilo 447 gram esrar maddesi 16 adet extasy hap ele geçirilerek gençlerimizin zehirlenmesine engel olunmaya çalışılmış. Diğer çalışmalarında 7 bin 760 paket kaçak sigara, 126 kg. Kaçak tütün ve 36 parça tarihi eser ele geçirilmiştir. Terörle mücadele kapsamında 153 şüpheli yakalanarak adlı işlem yapılmıştır.

Trafik uygulamalarımızda ise 116 alkollü sürücüye işlem yapılmış 776 araç trafikten men edilmiştir. Meydana gelen yaralamalı kaza oranının geçen yılın aynı dönemine göre % 11 azalması, (105) bu kazalarda yaralanan kişi sayı oranının ise %17 azalması (162) ve ölümlü kaza meydana gelmemesi, yapılan trafik uygulamalarımızın önemini ve yerindeliğini göstermektedir. Bu vesile ile de halkımızın trafik kurullarına uyma konusunda duyarlılığını artırmasını diliyorum. Bütün bu çalışmalarımızın başarıya ulaşmasında fiziki ve teknik imkanların tek başına yeterli olmayacağı bilinciyle, vatandaşlarımızın bize olan güveni ve desteğini önemsiyor, hepinize şahsım ve teşkilatım adına teşekkür ediyorum.”

“BİRÇOK BAŞARIYA İMZA ATACAĞINIZDAN HİÇ ŞÜPHEM YOKTUR”

Konuşmasının sonuna doğru meslektaşlarına seslenen Emniyet Müdürü Tutuk, şunları söyledi; “Halkımızın temel hak ve özgürlüklerini kullanabilmesi amacıyla, anayasa ve kanunların verdiği yetkiler çerçevesinde yürütmekte olduğunuz çalışmaları daha ileri bir seviyeye taşıyacağınızdan, halkımızın desteğinden güç alarak bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da özverili ve gayretli bir şekilde çalışarak birçok başarıya imza atacağınızdan hiç şüphem yoktur. Bu duygu ve düşüncelerle, ilimizde asayişin temini, vatandaşımızın huzur ve sukünu için yaptığımız çalışmalarda desteklerini bizden esirgemeyen başta sayın valimiz Süleyman Tapsız olmak üzere, belediye başkanımıza, kamu kurum ve kuruluşlarımıza ve tüm vatandaşlarımıza şükranlarımı arz ediyorum.

Bu güzel ülkemizin bölünmez bütünlüğü, şanlı Türk bayrağımızın her zaman bu topraklar üzerinde dalgalanması, yüce Türk milletinin birlik ve beraberliği için canını feda etmekten çekinmeyip şehit olan tüm vatan evlatlarını rahmetle ve gazilerimizi minnet ile anarken, aynı amaç için hazır, cefakar, fedakar, yiğit mesai arkadaşlarımın, değerli ailelerinin ve emeklilerimizin 10 Nisan Polis gününü kutlar, saygılar sunarım.” Tören, Emniyet Müdürü Tutuk’un tebrikleri kabulüyle sona erdi.

 

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

Karaman Habercisi olarak Karaman, Konya, Aksaray, Niğde gibi bölge illerinden haberler yayınlıyoruz. UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Karaman Haber | Konya Haber| Aksaray Haber| Niğde Haber