Karaman'da ''Sağlık İçin Pedal Çeviriyoruz'' Projesi

Karaman'da ''Sağlık İçin Pedal Çeviriyoruz'' Projesi

Karaman’da sağlıklı bir yaşama dikkat çekmek amacıyla Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğüne bağlı Gençlik Merkezi tarafından bisiklet etkinliği düzenlenecek.

Dünya Sağlık Örgütü tarafından bulaşıcı olmayan hastalıkların önlenmesinde fiziksel aktivitenin yararları konusunda toplum bilincini oluşturmak, iyi uygulamalara dikkat çekmek, sağlıklı davranışları ve yaşam tarzlarını teşvik etmek için 10 Mayıs günü, “Sağlık için Hareket Et Günü” olarak belirlendi.

“Sağlık için Hareket Et” günü kapsamında Karaman gençlik merkezi tarafından ''Sağlık İçin Pedal Çeviriyoruz'' sloganı ile bisiklet turu düzenlenecek. Bugün saat 17.15’de Atatürk Spor Kompleksi Kazım Karabekir Spor Salonu önünden başlayacak etkinlik, Molla Fenari Caddesi, İsmet Paşa Caddesi ve Dr. Sadık Ahmet Caddelerinin bisikletlerle gezilmesinin ardından tekrar Kazım Karabekir Spor Salonu önünde sona erecek.

Konuyla ilgili olarak açıklamalarda bulunan Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Hayati Kısacık, “Günlük yaşamı mümkün olduğunca aktif geçirmek sağlıklı bir yaşamın ilk adımıdır. Bizlerde gençlik merkezi olarak fiziksel aktivitenin yararları konusunda toplum bilincini oluşturmak, iyi uygulamalara dikkat çekmek ve farkındalık oluşturmak amacıyla ''Sağlık İçin Pedal Çeviriyoruz'' sloganı ile bisiklet etkinliği düzenliyoruz. Daha fazla yarar elde edebilmek ve sağlığı koruyup geliştirebilmek için tüm halkımızın etkinliğimize bekliyoruz” diye konuştu.

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

Karaman Habercisi olarak Karaman, Konya, Aksaray, Niğde gibi bölge illerinden haberler yayınlıyoruz. UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Karaman Haber | Konya Haber| Aksaray Haber| Niğde Haber