Karaman'da "Sağlıklı Kadın, Sağlıklı Gelecek" Etkinliği

Karaman'da "Sağlıklı Kadın, Sağlıklı Gelecek" Etkinliği

Karaman İl Sağlık Müdürlüğü “Sağlıklı Kadın, Sağlıklı Gelecek” etkinliği düzenledi

 Karaman İl Sağlık Müdürlüğü olarak bu yıl Karaman’da yaşayan sığınmacı/mülteci kadınlarımıza yönelik etkinlikler düzenlenmiştir.Program 2 gün olarak Yunus Emre Konferans Salonunda gerçekleştirilmiştir.

İlk gün Farsça konuşan kadınlarımıza Farsça tercüman eşliğinde, diğer gün ise Arapça tercüman eşliğinde Arapça konuşan kadınlarımızla etkinlik gerçekleştirilmiştir. Düzenlenen etkinliklerin teması ‘Sağlıklı Kadın, Sağlıklı Gelecek’ tir.

Bu tema kapsamında sığınmacı/mülteci kadınlara Psk.Özlem Ezgi Uyar tarafından ‘toplumsal cinsiyet eşitliği, cinsiyete dayalı şiddet, şiddete maruz kalınca neler yapılacağı, sahip oldukları hakları, hem ulusal düzeyde hem de uluslar arası düzenlemeler ve anlaşmalar’, Ebe Songül Öztürk tarafından ‘Üreme Sağlığı, Cinsel Yolla Bulaşan Hastalıklar ve Korunma Yöntemleri’, Dr. Fatma Ergün tarafından ise ‘Meme, Rahim Ağzı ve Kolon Kanseri’ hakkında bilgilendirmeler yapılmıştır.

Daha sonrasında etkinliğe katılan kadınla içerisinde hijyen kiti ve günün anlamını simgeleyen turuncu şal bulunan çantalar hediye edilerek etkinlik sonlandırılmıştır.
 

Karaman'da "Sağlıklı Kadın, Sağlıklı Gelecek" Etkinliği

Karaman'da "Sağlıklı Kadın, Sağlıklı Gelecek" Etkinliği

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

Karaman Habercisi olarak Karaman, Konya, Aksaray, Niğde gibi bölge illerinden haberler yayınlıyoruz. UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Karaman Haber | Konya Haber| Aksaray Haber| Niğde Haber