Karaman'da Sağlıklı Nesiller Etkinliği Tamamlandı

Karaman'da Sağlıklı Nesiller Etkinliği Tamamlandı

Karaman'da öğrencilere yaz kurslarında sağlıklı bir birey olarak hayatlarını nasıl devam ettirmeleri gerektiği anlatıldı.

Sağlık Bakanlığınca ülke genelinde Toplumun sağlıklı beslenme ve hareketli yaşamın teşviki, kişisel hijyen, ağız ve diş sağlığı konularında bilgilendirmesi ile çocuk ve gençlere yönelik ‘’Sağlıklı Yaşamın Teşviki’’ konularında farkındalığın artırılması amacıyla çeşitli etkinlikler düzenlendi.

Bu doğrultuda İl Sağlık Müdürlüğü tarafından İl Müftülüğü’ne bağlı bulunan Camiilerde açılmış olan Yaz Kur’an Kurslarında hedef kitlesi 7-12 yaş grubu çocuklar olan ‘’Sağlıklı Beslenme, Sağlıklı Su Tüketimi, Ağız ve Diş Sağlığı, Sağlıklı Yaşam için Hijyen ve Akılcı İlaç Kullanımı ’’ konularını içeren etkinlikler ve çocuklarda sağlık okuryazarlığının artırılması hedeflenen çalışmalar yapıldı.

sa51.jpg

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

Karaman Habercisi olarak Karaman, Konya, Aksaray, Niğde gibi bölge illerinden haberler yayınlıyoruz. UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Karaman Haber | Konya Haber| Aksaray Haber| Niğde Haber