Karaman'da Sağlıkta Yeni Cihazlarla Hizmet Verilecek

Karaman'da Sağlıkta Yeni Cihazlarla Hizmet Verilecek

Karaman Eğitim Ve Araştırma Hastanesinde C Kollu Skopi ,EEG (Elektroensefalografi) Ve Laparoskopi Dönemi

Modern tıbbın sunmuş olduğu imkanlar sayesinde günümüzde birçok operasyon çok daha hızlı, güvenli ve konforlu şekilde gerçekleşmektedir. Sağlık  Bakanlığı Hudut ve Sahiller Sağlık Genel Müdürlüğü tarafından hastanemize gönderilen     C KOLLU SKOPİ , EEG (ELEKTROENSEFALOGRAFİ) VE LAPAROSKOPİ sistemi kullanılmaya başlanılmıştır. 

C KOLLU SKOPİ
Ortopedi , travmatoloji , genel cerrahi , beyin cerrahi , üroloji ameliyatlarında kullanılmak üzere tasarlanmıştır. Gerçek zamanlı radyolojik görüntü elde edilmesini sağlayan bir röntgen cihazıdır. Yeni cihazımız ile birlikte yüksel kalitede radyolojik görüntü, daha düşük radyasyon ve anında görüntü sağlanması ile birlikte ameliyat sürelerini daha kısaltacaktır.

EEG ( ELEKTROENSEFALOGRAFİ) 
Beyin dalgaları aktivitesinin elektriksel yöntemle izlenmesini ölçen cihazdır. EEG işlemi cihaza bağlı elektronların saçlı deriye yerleştirilmesi ile bu elektronların ikisi arasındaki elektriksel potansiyel değişiklikleri bilgisayara kaydeder ve hasta hakkında gerekli bilgileri verip beynin çalışma bozukluklarına teşhis konulmasını sağlar.

LAPAROSKOPİ SİSTEMİ
Laparoskopi ; küçük kesiler ile daha az komplikasyon riski ve daha hızlı iyileşme süresi avantajlarıla birçok karın operasyonunda tercih edilebilir. Tedavinin yanı sıra tanı amaçlı olarak da kullanılabilen laparoskopi, halk arasında kapalı ameliyat olarak bilinir. Karın içinin ışıklı bir kamera yardımıyla görüntülenebildiği bu operasyonlarda cerrahi işlem, minimal invaziv (dokulara minimum zarar veren) cerrahi türlerinden bir tanesidir.

karamanhastane1.jpg

karamanhastane2.jpg

Kaynak:Karaman Haberleri

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

Karaman Habercisi olarak Karaman, Konya, Aksaray, Niğde gibi bölge illerinden haberler yayınlıyoruz. UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Karaman Haber | Konya Haber| Aksaray Haber| Niğde Haber