Karaman'da Sanayi Esnafı Denetlendi

Karaman'da Sanayi Esnafı Denetlendi

17 Eylül 2020 Perşembe günü gerçekleştirilen denetimler kapsamında Vali Mehmet Alpaslan Işık, Orta Anadolu Küçük Sanayi Sitesinde koronavirüs ile mücadele kapsamında alınan tedbirleri yerinde denetledi. 

Koronavirüs salgınıyla yürütülen mücadelenin etkin ve kararlı bir şekilde yürütülmesi ve toplum sağlığının korunması amacıyla “Sağlık İçin Hepimiz İçin” mottosuyla farklı iş ve yaşam alanlarını içeren denetimler sürüyor.
 
Yapılan denetimler sırasında bölge esnafı ile bir süre sohbet eden Vali Işık, işlerinde kolaylıklar ve bereketli kazançlar temennisinde bulunduğu esnaflara özellikle maske kullanımı, temizlik kuralları ve fiziki mesafenin korunması konularında hassasiyet göstermelerini istedi.
 
Maske kullanımı, fiziki mesafenin korunması ve temizlik kuralları başta olmak üzere salgın ile mücadele eylem planı içerisinde toplumun her kesimine önemli görevler düştüğünü ifade eden Vali Işık, koronavirüsün bir tehdit olmaktan çıkması için tüm iş kolları ve yaşam alanları için belirlenen tedbirlere ve kurallara uyulmasının şart olduğunu söyledi.
 
Sanayi esnafına yönelik yapılan denetimlerin ardından basın mensuplarının konuyla ilgili sorularını yanıtlayan Vali Mehmet Alpaslan Işık, ülkemiz genelinde olduğu gibi ilimizde de vaka sayısında artış yaşandığına dikkat çekerek, toplum sağlığını tehdit eden covid-19 koronavirüs salgınına karşı topyekûn mücadele verilmesi gerektiğini ifade etti. Koronavirüs salgının önlenmesine yönelik olarak il genelinde 350 kişilik bir denetim ekibi oluşturulduğunu, böylelikle karantina altında olan vatandaşlarımızın evlerinde olup olmadığı ve karantina kurallarına uyup uymadıklarının denetimlerinin yapıldığını belirten Vali Işık, karantina kurallarına uymayanları zorunlu olarak yurt binalarında misafir ettiklerini şu ana kadar ise 10 kişinin belirlenen yurtlarda kaldığını söyledi. 
 
Denetimlerin aralıksız olarak sürdürüleceğini ifade eden Vali Işık, Karaman halkından ve özellikle karantina altında olan vatandaşlarımızdan evde kalmalarını isterken kurallara uymadıkları tespit edilen vatandaşların yurtlarda misafir edileceğini belirtti. 
 
Vali Mehmet Alpaslan Işık, sanayi esnafına yönelik yapılan denetimler sırasında esnafların kurallara uyduklarını memnuniyetle müşahede ettiklerini belirterek özellikle lokanta ve işyerlerinde çalışan personellerin maske kullanımına dikkat ettiklerini gözlemlediklerini bununda memnuniyet verici olduğunu sözlerine ekledi. 
 
Denetimlerin haberli olmasının da bu kurallara uyulmasında etkili olabileceğini fakat Karaman halkının duyarlı olduğunu ve aynı duyarlılığı göstermeye devam edeceğine olan inancını belirten Vali Işık, “Maske kullanımı, fiziki mesafe ve temizlik konusundaki duyarlılıkları nedeniyle Karaman halkına teşekkür ederken, ülkemizi ve dünyamızı tehdit eden covid-19 koronavirüsü hep birlikte dayanışma ruhu içerisinde yeneceğiz” dedi.
 
Vali Mehmet Alpaslan Işık’ın denetimlerine Vali Yardımcısı Kamuran Mustafa Ballı, İl Emniyet Müdürü Ayhan Taş, İl Jandarma Komutanı İsmail Şahin eşlik etti.

Karaman Orta Anadolu Sanayi Sitesi Korona Virüs Tedbirleri Denetimi

Karaman Orta Anadolu Sanayi Sitesi Korona Virüs Tedbirleri Denetimi

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

Karaman Habercisi olarak Karaman, Konya, Aksaray, Niğde gibi bölge illerinden haberler yayınlıyoruz. UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Karaman Haber | Konya Haber| Aksaray Haber| Niğde Haber