Karaman'da Seçim Öncesi Afiş Yarışları

Karaman'da Seçim Öncesi Afiş Yarışları

Karaman yıllar sonra bir yerel seçim öncesi yoğun bir propaganda yarışına sahne oluyor.

Karaman'da yerel seçimler öncesi şehrin bir çok noktasında Savaş Kalaycı ve Mevlüt Akgün için resimli afişler asılıyor. Tabi bu afişlerin bazıları kaldırılıyor, bazıları yeniden asılıyor derken rekabet devam ediyor.

Ancak bu durum bazen hukuki süreçlere de konu oluyor. Konuya dikkat çeken Ak Parti Karaman İl Başkanlığından "AK Parti Basın Açıklaması: Hukuka ve Hür İradeye Saygı Çağrısı" başlıklı basın açıklaması yayınlandı.

Açıklamada;

"Seçim sürecinde yaşanan izinsiz ve hukuka aykırı afiş asma eylemleriyle ilgili olarak bir kez daha kamuoyunu aydınlatmak isteriz. Üzüntüyle belirtmek isteriz ki, geçtiğimiz günlerde Seçim Kurulu'nun kararıyla indirilen afişler, aynı yerlere aynı kişiler tarafından aynı şekilde yeniden asılmıştır.

Hemşerilerimizin hür iradesini olumsuz etkilemeye ve manipüle etmeye yönelik bu tür eylemleri asla kabul etmiyoruz. Seçim sürecinin adil ve şeffaf bir şekilde yürütülmesi, demokrasimizin temel prensiplerinden biridir ve bu prensibe olan bağlılığımızı her zaman koruyacağız.

Seçim Kurulu'nun kararlarına saygı duymadan, kendi bildiklerini dayatmaya çalışan bu tür davranışlar kabul edilemez. Halkın özgür iradesini kuralsız davranışlarla etkilemeye çalışanlar, milletin kararına öncelikle saygılı olmalıdır. Bu tür girişimler, demokratik sürecimize ve toplumsal barışımıza zarar vermektedir.

Bu nedenle, hukukun üstünlüğünü ve demokratik değerleri korumak adına tüm tarafları, seçim kurallarına ve kararlarına saygılı olmaya davet ediyoruz." denildi.

2b609ae4-6f43-4844-9c64-81ffda6e1543.jpeg

5878b01f-e511-4d43-bc23-71b0f5a51de9.jpeg

İlgili Haberler

Kaynak:Karaman Haberleri

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

Karaman Habercisi olarak Karaman, Konya, Aksaray, Niğde gibi bölge illerinden haberler yayınlıyoruz. UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Karaman Haber | Konya Haber| Aksaray Haber| Niğde Haber