Karaman’da Sürücü Adayları İçin Hiç Kolay Bir Sınav Olmadı

Karaman’da Sürücü Adayları İçin Hiç Kolay Bir Sınav Olmadı

Karaman’da Cumartesi ve Pazar günü gerçekleştirilen direksiyon sınavlarında sürücü adayları, aday sürücü olmak için ter döktü.

Korona virüs tedbirleri kapsamında alınan tedbirlerden etkilenen kurumlardan biri de yüz yüze teorik ve direksiyon eğitimi yapılan özel motorlu taşıtlar sürücü kursları. (MTSK) Tedbirler kapsamında Karaman’da bulunan sürücü kursları da Millî Eğitim Bakanlığının kararları doğrultusunda Aralık dönemi için Trafik ve Çevre, Trafik Adabı, İlk Yardım ve Araç Tekniği derslerini uzaktan eğitim yöntemleri ile gerçekleştirecekler. Sürücü adayları Milli Eğitimin belirlediği sınav takvimine göre e-sınav merkezlerinde sınavlarını gerçekleştirecekler. 

Direksiyon eğitimleri ve sınavları ise yine yüz eğitim yöntemleriyle korona virüs tedbirlerine riayet edilerek devam edilecek.

Karaman’da bu hafta direksiyon sınavına giren öğrenciler ise Bucakışla yolu üzerinde bulunan sınav başlangıç ve bitiş noktası civarında yeni açılan AVM nin etkisiyle civarda artan araç trafiğine takıldılar.

Sürücü adayları için, yoğun trafikte ışıklar ve AVM trafiğine müdahale eden trafik ekipleri kolaylaştırıcı rol oynadı. 
 

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

Karaman Habercisi olarak Karaman, Konya, Aksaray, Niğde gibi bölge illerinden haberler yayınlıyoruz. UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Karaman Haber | Konya Haber| Aksaray Haber| Niğde Haber