Karaman’da Tarım İşçisi Aile Yardım Eli Bekliyor

Karaman’da Tarım İşçisi Aile Yardım Eli Bekliyor

Ekmek parası için Adana’dan Karaman’a gelen tarım işçisi ailenin zorlu yaşam mücadelesi

Değişik hayat hikayeleri ile zaman zaman haberlere konu olan mevsimlik tarım işçilerinin zorlu yaşam mücadeleleri devam ediyor.

Adana’dan Karaman’ın Kazımkarabekir ilçesine çalışmaya gelen Pek ailesi de sağlık sorunları nedeniyle zor günler geçiriyor.

Baba Teyfik Pek(42) tarım işçisi olarak çalışmanın yanında iş olmadığı günler hurda toplayarak evinin rızkını sağlamaya çalışıyor. Diyabet hastası olan baba evlatları için rahatsızlığını çok da önemsemiyor.

Ancak 1 kız 2 oğlu olan babayı asıl üzen 14 yaşındaki kızı Esinay’ın böbrek yetmezliği rahatsızlığı. Rahatsızlığı yüzünden eğitim hayatı da yarım kalan genç kızın Ankara’da 2-3 ay gibi bir tedavi sürecine girmesi gerektiğini belirtmişler. Ancak ailenin tek sosyal güvencesi olan yeşilkart bu süreçte ailenin masraflarına yeterli olmuyor.

Şimdi Pek ailesi Karamanlı hayırseverlerin kendilerine bir yardım eli uzatmasını ve genç kızların Ankara’da tedavi edilebilmesini ümit ediyorlar.

Kaynak:Karaman Habercisi - Karaman Haber Merkezi

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

Karaman Habercisi olarak Karaman, Konya, Aksaray, Niğde gibi bölge illerinden haberler yayınlıyoruz. UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Karaman Haber | Konya Haber| Aksaray Haber| Niğde Haber