Karaman'da Toplum Ruh Sağlığı Merkezi Sergisi Açıldı

Karaman'da Toplum Ruh Sağlığı Merkezi Sergisi Açıldı

Karaman Devlet Hastanesi Toplum Ruh Sağlığı Merkezi'nce, danışanları tarafından hazırlanan çalışmaların yer aldığı resim ve el sanatları sergisi açıldı.

 Toplum Ruh Sağlığı Merkezinin Taş Binada vatandaşların beğenisine sunulan serginin açılış törenine Karaman Valisi Fahri Meral, Zehra Meral Hanımefendi, Karaman İl Sağlık Müdürü Dr. Hasan Arslan, Başhekim Dr.Osman Açıkgöz, kurum müdürleri, sağlık yöneticileri, personeller ve vatandaşlar katıldı.

TRSM Danışanlarının hazırlamış olduğu pastel boya, seramik, kağıt çiçek yapımı, progaravur, ahşap boyama, halı dokuma, polyester boyama, vitray çalışması, geri dönüşüm ve yağlı boya çalışmalarından oluşan ürünler, sergiyi gezenler tarafından tam not aldı.

   TRSM Sorumlu Hekimi Psikiyatri Uzmanı Dr. Betül Demirel Döngel, toplumdan kopan kişilerin yeniden özgüvenlerini arttırarak toplumda onlara karşı olan önyargıyı kırmak amacıyla bu tür faaliyetlerin önem kazandığını, ayrıca psikiyatrik hastalara yönelik toplumdaki etiketlemenin önüne geçmek ve farkındalık oluşturmak, kronik ruhsal hastalıkların tedavisinde sosyal rehabilitasyon programları kapsamında bu tür çalışmaların düzenlendiğini ifade etti.

   Toplum Ruh Sağlığı Merkezi’nde 200 hastanın tedavi olduğu bilgisini veren Karaman İl Sağlık Müdürü Dr. Hasan Arslan ise, “TRSM’de ağır ruhsal hastalığı nedeniyle toplumdan kopan hastaların yeniden topluma kazandırılması için çalışmaktayız. Toplum Ruh Sağlığı Merkezi’mizde tedavi gören danışanlarımızın yaptığı çalışmaların tedavilerinde olumlu etkisi olduğunu görüyoruz. Bizim için önemli olan bu etkinlikler sayesinde onları topluma kazandırabilmek. Danışanlarımız birbirinden güzel el sanatları çalışmaları gerçekleştirmiş. Sergide emeği geçen herkese teşekkür ediyorum.” diye konuştu.
15 Şubat’a kadar açık olacak sergide birbirinden güzel seramik, ahşap, vitray ve halı dokuma ürünleri sizleri bekliyor.
 

Karaman'da Toplum Ruh Sağlığı Merkezi Sergisi Açıldı

Karaman'da Toplum Ruh Sağlığı Merkezi Sergisi Açıldı

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

Karaman Habercisi olarak Karaman, Konya, Aksaray, Niğde gibi bölge illerinden haberler yayınlıyoruz. UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Karaman Haber | Konya Haber| Aksaray Haber| Niğde Haber