Karaman'da "Üç Kapı Bir Yunus" Oyunu Sergilendi

Karaman'da "Üç Kapı Bir Yunus" Oyunu Sergilendi

Mümine Hatun Ortaokulu tarafından hazırlanan "Üç Kapı Bir Yunus" isimli tiyatro oyunu izleyicilerin beğenisine sunuldu.

Karaman'da KMÜ Şehit Ömer Halisdemir Konferans Salonu'nda sahnelenen tiyatro gösterimine Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Namık Ak, Belediye Başkan Vekili Mustafa Aşkan, İl Milli Eğitim Müdürü Mehmet Çalışkan, İŞKUR Müdürü Şevket Sarıkaya, İl Kültür ve Turizm Müdürü Burhan Yemiş, sivil toplum kuruluşu temsilcileri, çok sayıda davetli ile öğretmen ve öğrenciler katıldı.

Mümine Hatun Ortaokulu Türkçe Öğretmeni Murat Ertap tarafından derlenen ve yönetilen "Üç Kapı Bir Yunus" isimli tiyatro oyununda Yunus Emre'nin yetişmesinde derin izler bırakan, öğretileriyle kendisine yol gösteren Mevlânâ Celâleddîn-i Rûmî, Hacı Bektâş-ı Velî ve Tabduk Emre'den Yunus Emre'nin hayatına akseden kesitler aktarıldı.

İzleyicilerin beğeniyle izlediği tiyatro oyununda Yunus Emre'nin hayatı çocukluk döneminden başlayarak olgunlaşma evreleriyle birlikte ney ve gitar eşliğinde anlatıldı.

Tiyatro gösteriminin ardından protokol üyeleri tarafından oyunun sahnelenmesinde görev alan öğrenci ve öğretmenlere teşekkür edilerek hediyeler verildi.

05170024-12.jpg

05170022-11.jpg

05170002-6.jpg

05165957-4.jpg

Kaynak:Karaman Haberleri

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

Karaman Habercisi olarak Karaman, Konya, Aksaray, Niğde gibi bölge illerinden haberler yayınlıyoruz. UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Karaman Haber | Konya Haber| Aksaray Haber| Niğde Haber