Karaman'da "Üreten Eller" Projesi Yaygınlaşıyor

Karaman'da "Üreten Eller" Projesi Yaygınlaşıyor

Karaman Kent Konseyi'nin sosyo-kültürel çalışmalar kapsamında açtığı engelliler için Kitre bebek, el sanatları ve resim kursları devam ediyor.

Karaman Kent Konseyi'nin çalışmalarıyla başlatılan engelli birey ve ailelerin katıldığı kursta birbirinden güzel, ince sanatkarlık gerektiren kitre bebek, bez bebekler ve çeşitli el sanatları hünerli ellerle adeta can buluyor.

Karaman Kent Konseyi Başkanı Ali Konukseven, projenin önemine değinerek, proje kapsamında üretilen bebeklerin ve çeşitli çalışmaların Kent Konseyinde sergilenerek "Üreten Eller" projesinin yaygınlaştırılacağını söyledi.

Konukseven ayrıca,“ Karaman Kent Konseyi olarak "Üreten Eller" projesiyle engelli bireylerimizin sosyalleşme ve özgüven duygularının arttırılması adına yaptığımız çalışmalara büyük önem veriyorum. Kitre Bebek Eğitmeni Filiz Sertan Kızıl ile birlikte Emekli ve Engelli Dinlenme Evi'nde verilen kurslara katılım bizleri mutlu ediyor. Bu projenin daha değişik örnekleri ile arttırılmasını umut ediyoruz. Her ev bir mini atölyedir ve her birey üretendir mantığı ile kursumuza bütün Karaman halkımızın katılmasını istiyorum.” dedi.

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

Karaman Habercisi olarak Karaman, Konya, Aksaray, Niğde gibi bölge illerinden haberler yayınlıyoruz. UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Karaman Haber | Konya Haber| Aksaray Haber| Niğde Haber