Karaman'da Ustasından Ebru Dersleri

Karaman'da Ustasından Ebru Dersleri

Karaman Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü Gençlik Merkezleri El Sanatları Kulübü bünyesinde devam eden ebru sanatı eğitimleri gençlerden yoğun ilgi görüyor.

Karaman Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü Gençlik Merkezleri El Sanatları Kulübü bünyesinde devam eden ebru sanatı eğitimleri gençlerden yoğun ilgi görüyor.

Karaman’da Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü Gençlik Merkezi ile İl Milli Eğitim Müdürlüğü Halk Eğitim Merkezi ve Akşam Sanat Okulu tarafından açılan Ebru Sanatı eğitimleri hafta içi Salı ve Cuma günleri yaklaşık 20 kursiyerin yoğun ilgisi eşliğinde devam ediyor.

Ebru Sanatı eğitimleri hakkında bilgi veren Usta Öğretici Mustafa Konuk,” Geleneksel el sanatlarımızdan biri olan ebru sanatı insanların renkler ile kendi içyapılarını yansıttığı ve moral depoladıkları bir uğraş olarak günümüzde gerek alaylı gerekse akademik olarak her geçen gün önemi artarak yaygınlaşmaktadır. Doğal malzemeler ile yapılan sanat günümüzde alternatif malzemeler kullanılarak ve yeni teknikler uygulanarak devam etmektedir. Battal ebrudan başlayarak çiçekli ebruların yapıldığı ve üzerinde kaligrafi ve hat yazıları ile zenginleştirildiği bir uğraş olarak gençlik merkezimizde yaklaşık 20 kursiyer ile devam etmektedir. Çoğunluğu öğrencilerimizin oluşturduğu eğitimlerimizde farklı meslek gruplarından çalışanlarımız ve ev hanımlarımızda ilgi göstermektedir” dedi.

Gençlik Merkezi bünyesinde kulüp çalışmalarının devam ettiğini belirten Gençlik Merkezi Müdürü Şabettin Gezen,” Gençlik Merkezimizde farklı alanlarda eğitim alan kursiyerlerimiz burada hem boş vakitlerini değerlendirecek, hem de eğitim aldıkları alanlarda kendilerini geliştirme şansı yakalayacak. İlerleyen zamanlarda kültürel ve sanatsal yönden fayda sağlayacak kulüp çalışmalarımız gençlerimizin karşısında olacak. Kursiyerlerimiz aslında ebru sanatı gibi eğitimlerimize gelerek bu sanatlarda eğitim almanın yanı sıra geçmişine, değerlerine, kültürüne sahip çıkmış oluyor” diye konuştu.

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

Karaman Habercisi olarak Karaman, Konya, Aksaray, Niğde gibi bölge illerinden haberler yayınlıyoruz. UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Karaman Haber | Konya Haber| Aksaray Haber| Niğde Haber