Karaman’da Usulsüz Avlanan Avcılara Para Cezası

Karaman’da Usulsüz Avlanan Avcılara Para Cezası

Karaman Doğa Koruma ve Milli Parklar Şube Müdürlüğü ekiplerince usulsüz avlanma yapan 15 kişiye 28 bin lira para cezası kesildi.

Karaman'da, Doğa Koruma ve Milli Parklar Şube Müdürlüğü ekiplerince 19 -22 Eylül tarihleri arasında yapılan kontrollerde  usulsüz avlanma yapan 15 kişiye 28 bin lira para cezası kesildi.

Ekipler tarafından avda kullanılan toplam 70 bin lira değerinde 2 adet araca, 4 adet av tüfeğine ve 8 adet bıldırcın makinasına el koydu.

Doğa Koruma ve Milli Parklar Karaman Şube Müdürlüğünden yapılan açıklamada, av ve yaban hayatı ile biyolojik çeşitliliğin korunarak gelecek nesillere aktarılması için yoğun kontroller yapıldığı hatırlatıldı. Bu kontrollerin yanı sıra köylerde muhtarların da desteği ile bilgilendirme toplantıları yapıldığı vurgulanarak, "Bu kapsamda özellikle kafes avı ve far avı gibi eylemlerin biyolojik çeşitliliğe zararlı etkileri anlatılarak otokontrol sağlamak önceliklerimiz arasında yer almakta olup, koruma ve kontrol çalışmalarımız bu ilke çerçevesinde yürütülmektedir. Özellikle far ile av yapanların ülkemizin doğal kaynaklarına ne kadar zarar verdiklerini bilmelerinin yanı sıra avda kullandıkları araçlara el konularak mülkiyetinin kamuya geçirildiğini, kişi başı yaklaşık 2 bin ila 5 bin lira arasında değişen idari para cezası ve tazminat cezalarının olduğunu bilmeleri gerekmektedir. Karaman Doğa Koruma ve Milli Parklar Şube Müdürlüğümüz, Karaman'da, bugünün ve geleceğin ihtiyaçlarını göz önüne alarak doğal kaynak değerlerin, sürdürülebilirlik, katılımcılık ve çevreye duyarlılık temel ilkeleri doğrultusunda koruma amacı gütmektedir. Bu kapsamda ilimiz genelinde av ve yaban hayatının korunması, geliştirilmesi ve sürdürülebilirliğinin sağlanması amacıyla, il ve ilçe jandarma komutanlıkları, belgeli avcılar, avcı dernekleri ve köy muhtarlıklarının da desteği alınarak av koruma ve kontrol çalışmaları etkin bir şekilde sürdürülmeye devam edilecektir" denildi.
 

Karaman’da Usulsüz Avlanan Avcılara Para Cezası

Karaman’da Usulsüz Avlanan Avcılara Para Cezası

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

Karaman Habercisi olarak Karaman, Konya, Aksaray, Niğde gibi bölge illerinden haberler yayınlıyoruz. UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Karaman Haber | Konya Haber| Aksaray Haber| Niğde Haber