Karaman'da Valilik Gündemi

Karaman'da Valilik Gündemi

Karaman Valiliği tarafından yapılan toplantı ve çalışmalar

2020 Yılı İl İstihdam ve Mesleki Eğitim Kurulu birinci olağan toplantısı Vali Fahri Meral Başkanlığında gerçekleştirildi.

İl İstihdam ve Mesleki Eğitim Kurulu (İİMEK) Ocak 2020-1 olağan toplantısında, 2019 yılının değerlendirilmesi, denetim kurulu raporunun kurula sunumu ve 2019/4 sayılı İl İstihdam ve Mesleki Eğitim Kurulu (İİMEK) toplantı kararlarının gerçekleşme durumu görüşüldü.

Gündem maddelerinin görüşülmesiyle devam eden toplantının il istihdam politikası oturumunda, “2020 Yılı İş Gücü Eğitim Planı, 2019 İİMEK Yıllık Faaliyet Raporu, 2020-1 Dönemi Engelli – Eski Hükümlü Kendi İşini Kuruma Projeleri ve İİMEK Denetim Kuruluna Üye Seçimi görüşülürken, İl Mesleki Eğitim oturumunda ise, Mesleki ve Teknik Ortaöğretiminde Alan – Dal açılması ve İl Sağlık Müdürlüğü tarafından Örgün Öğretim Dışında Okuyan Öğrencilere Beceri Eğitim Görmeleri Halinde Ücret Ödenmesi” önerisi ile toplantı sona erdi.

istihdam.jpg

Bağımlılıkla Mücadele Toplantısı Gerçekleştirildi

Gerçekleştirilen toplantıda metruk bina tespiti, yıkımı ve ıslahına yönelik çalışmalar gözden geçirilerek yürütülen iş ve işlemler değerlendirildi. Uyuşturucu kullanımı ve satışı açısından riskli olan park ve rekreasyon alanlarına güvenlik kamera sistemlerinin kurulması ile cadde, sokak, park ve rekreasyon alanlarının yeterince aydınlatılmasına yönelik çalışmalar gözden geçirildi. Öncelik derecesine göre belirlenen okullara güvenlik kameralarının kurularak Kent Güvenlik Yönetim Sistemine (KGYS) entegrasyonunun sağlanması, entegrasyonu sağlanamayan okullarda ise güvenlik kameraları kurulmasına ilişkin son durum ele alındı. Okul ve çevrelerinde güvenliğin artırılması amacıyla okul irtibat görevlilerinin etkin çalışmasına yönelik planlamalar değerlendirildi. Özellikle okul ve çevrelerinde illegal yollardan sigara satışı (tek dal) yapma ihtimali bulunan ve öğrencilerin de uğrak yeri olması muhtemel görülen kafe, oyun salonu, internet kafe vb. yerlerin denetlenmesine yönelik çalışmalar değerlendirildi. Uyuşturucuyla mücadele kapsamında Yeşilay başta olmak üzere STK’lar ile işbirliği yapılması görüşüldü. Gençlerimizi etkilemesi muhtemel uyuşturucu maddeler (özellikle metamfetamin) hakkında okul yöneticileri, öğretmenler, okul aile birliği üyeleri ile ailelere yönelik bilgilendirme faaliyetleri gözden geçirildi. İl genelindeki uyuşturucu arzının engellenmesine ilişkin yapılan çalışmalar ve gelinen nokta ile değinilen konulara ilişkin veriler değerlendirildi. Bir önceki yıl ile kıyaslanması ve alınan/alınacak tedbirler gözden geçirilerek 2020 yılında yürütülecek çalışmaların planlanması görüşülerek yapılması gereken faaliyetler ile ilgili kararlar alındı.
 
Toplantının devam eden bölümünde valilik il yazı işleri müdürlüğü tarafından yapılan sunumun ardından il jandarma komutanlığı ve il emniyet müdürlüğü yetkililerince uyuşturucu ve madde bağımlılığı ile mücadelede yürütülen faaliyetler ve bir önceki yapınla toplantıda alınan kararların uygulama durumu hakkında istatistiki bilgilerin verildiği sunumlar yapıldı. 
 
Toplantıda daha sonra Sağlık İl Müdürlüğü, Belediye Başkanlığı, Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü, KMÜ, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü, İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Karaman Bağımlılıkla Mücadele Derneğinden üyelerinden oluşan Kırıkkale Gözlem ekibi tarafından, Kırıkkale ilimizde uygulamaya geçen “Hayat Boşluğu Kabul Etmez Projesi” hakkında bilgilendirme sunumu yapıldı. Sunumda katılımcılara projenin amacı, kapsamı, uygulama alanı, faaliyetleri ve kazanımları hakkında bilgiler aktarıldı. Projeyle ilgili Vali Fahri Meral, ilgili kurum müdürlerine talimat vererek projenin ilimizde fiili olarak hayata geçirilmesi noktasında gerekli çalışmaların başlatılmasını istedi.

bagmlkla.jpg

2019 Yılı Yatırımları Değerlendirildi

Karaman genelinde yürütülen kamu yatırımların koordinasyonu ve izlenmesi amacı ile 2020 yılının ilk koordinasyon kurulu Vali Fahri Meral başkanlığında yapıldı.

2019 yılında il genelinde yürütülen kamu yatırımlarının değerlendirileceği toplantının hayırlara vesile olması dileklerinde bulunarak konuşmasına başlayan Vali Meral, “2019 yılı içerisinde mahalli idarelerin yatırımları dâhil olmak üzere toplam 259 proje üzerinde çalışıldığını belirterek bu yatırımlardan 164 projenin tamamlandığını, 73 projenin ise devam ettiğini söyledi. Konuşmasında projelerin tamamlanması noktasında yüzde 78 oranında bir fiziki gerçekleşme yaşandığını ifade eden Vali Meral, 2019 yılı itibariyle toplam proje tutarının 3 milyar 299 milyon 482 bin 327 Türk lirası olarak gerçekleştiğini söyledi.

yatrmlar.jpg

2020 yılının ilk Mera Komisyonu Vali Fahri Meral başkanlığında toplandı.

17 Ocak 2020 Cuma günü Valilik Toplantı Salonunda gerçekleştirilen toplantıda; Mera komisyonun yapmış olduğu çalışmalar, meralar konusunda yaşanan sorunların çözüme kavuşturulması için yapılması gereken çalışmalar ile ilgili gündemde yer alan konular görüşüldü.

mera.jpg

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

Karaman Habercisi olarak Karaman, Konya, Aksaray, Niğde gibi bölge illerinden haberler yayınlıyoruz. UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Karaman Haber | Konya Haber| Aksaray Haber| Niğde Haber