Karaman’da Yaşananlara “Öğrencilerin Maksadını Aşan Bir Girişimi” Denildi

Karaman’da Yaşananlara “Öğrencilerin Maksadını Aşan Bir Girişimi” Denildi

Karaman Kredi Yurtlar Kurumuna bağlı Nefise Sultan Kız Öğrenci Yurdunda kalan öğrencileri ayağa kaldıran gelişmelere ilişkin resmi açıklamalar yapıldı

“04 Ekim 2017 günü, Karaman Kredi Yurtlar Kurumuna bağlı Nefise Sultan Kız Öğrenci Yurdunda kalan öğrencilerin huzursuzluk ve paniğine sebep olan olayla ilgili somut ve anlaşılır bulgulara rastlanılmadığı, saat 04.30 civarında panikle yurttan dışarıya çıkan 100-150 civarındaki öğrenciden 8’i rahatsızlanarak hastaneye intikal ettirilmiş, tedavileri sonucu tekrar yurda dönmüş ve tüm öğrenciler yurda giriş yapmışlardır.” açıklaması Karaman Valiliği tarafından yapıldı.

Açıklamanın devamında öğrencilerin panik ve korkusuna neden olan psikolojik ortamın sebebine yönelik araştırmalar ve idari tahkikat devam etmekte olduğu, öğrencilerin güvenli bir şekilde yurtta barınabilmeleri için ilave her türlü tedbir, İl Emniyet Müdürlüğü ve Kredi ve Yurtlar Kurumu İl Müdürlüğünce alındığı ifade edildi.

KYK Genel Müdürlüğü’nden Açıklama;

“Karaman İl Müdürlüğümüze bağlı Nefise Sultan Kız Öğrenci Yurdunda bugün medyada, "Karaman'daki yurtta, kız öğrencileri korkutan iddia" başlığıyla yer alan haber üzerine açıklama yapılmasına gerek duyulmuştur.

Söz konusu olayla ilgili yapılan ön incelemede, yurt binasına dışarıdan yabancı bir kişinin girişinin olmadığı belirlenmiştir.

İddialara konu olan eylemin yurtta kalan öğrencilerin maksadını aşan bir girişimi olduğu tespit edilmiştir.

Ayrıca konunun incelenmesi için müfettiş görevlendirilmiştir.” denildi.

İlgili Haberler

Kaynak:Karaman Habercisi - Karaman Haber Merkezi

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

Karaman Habercisi olarak Karaman, Konya, Aksaray, Niğde gibi bölge illerinden haberler yayınlıyoruz. UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Karaman Haber | Konya Haber| Aksaray Haber| Niğde Haber