Karaman’da Yatırımların Akıbeti Ne Oldu

Karaman’da Yatırımların Akıbeti Ne Oldu

Karaman Valisi Fahri Meral Başkanlığında toplanan il koordinasyon kurulu yatırımların durumunu konuştu.

Karaman Valiliğinde 15 Ekim 2019 Salı günü  gerçekleştirilen il koordinasyon kurulu toplantısına; Vali Fahri Meral’in yanı sıra Vali Yardımcısı Vekili Yıldıray Malğaç, ilçe kaymakamları, ilçe ve belde belediye başkanları, yatırımcı kuruluşların bölge ve il temsilcileri ile koordinasyon kurulunun diğer üyeleri hazır bulundular.

30 Eylül 2019 tarihi itibariyle Karaman il genelinde toplam 229 proje üzerinde çalışılıyor. 83 projenin tamamlandı. 116 proje devam ediyor. 6 projeye henüz başlanmadığı, 8 projenin ise yer teslimi yapıldığı ifade edildi.

15 projenin ihale aşamasında olduğu ve 1 projenin ise ihalesinin yapıldığı ifade edildi. Fiziki gerçekleşmenin yüzde 68 oranında olduğu parasal gerçekleşmenin ise yüzde 40 olduğu belirtilen toplantıda, toplam proje tutarının 3 milyar 186 milyon 732 bin 135 Türk Lirası, dönem sonu harcamasının ise 224 milyon 415 bin 262 Türk lirası olarak gerçekleştiği ifade edildi.

dsc_1105.jpg

Karaman’da Planlanan Ancak Henüz Başlanmayan Projeler

karamanyatirim.gov.tr internet sitesi üzerinden alınan verilere göre Karaman için hiç başlanmayan projeler ve açıklamalar şu şekilde;

*( Karaman - Ereğli ) Brş. N. - Karaman OSB EİH: Yeni güzergah olarak yapılacak, kurum görüşleri soruluyor, KYK ve ÇED işlemleri sonrasında Karaman - Ereğli EİH ile birlikte yapılması planlanıyor.

* 30 Ünitlik ADSM Binası Yapımı: Eski Doğum Hastanesi Yanına Yeni ADSM Binası Yapılması Planlanmaktadır. Proje Çalışmaları Devam Ediyor.

* Merkez 10 Nolu ASM: Proje çalışmaları devam ediyor.

* Yuvatepe-Eminler İstasyon Bağlısı Yol Genişletme Ve Asfalt Yapımı: İl Özel İdare Araçları ile yapılacağı için başlama bitiş tarihi ve harcanan para belli değil.

* Merkez 8 Nolu ASM: Proje çalışmaları devam ediyor.

* Kızık Salur Ekinözü Arası Yol Genişletme Ve Asfalt Yapımı: İl Özel İdare Araçları ile yapılacağı için başlama bitiş tarihi ve harcanan para belli değil.

* Merkez 1 Nolu ASM: Proje çalışmaları devam ediyor

yatrrr.jpg

Yeni Çevre Yolu Tamamlanma Hedefinin Gerisinde mi Kaldı

Karaman’da en çok merak edilen ve bitmesi beklenen projelerin başında hızlı tren ile birlikte şüphesin çevre yolu çalışmaları var. Özellikle 4. Ve 5. TOKİ’de gündelik hayatın artması bu yolun önemini daha da ortaya koyuyor.
Dönemin bakanlarından Lütfi Elvan Karaman Belediyesi ziyaretinde Karaman Habercisi’nin Mut çevre yolu Ereğli yolu bağlantısının ne zaman tamamlanacağı sorusuna;

Her ne şekilde olursa olsun 2018 sonu itibari ile bu yolun tamamlanacağını ifade etmişti. Ancak 2020 ye girilecek şu aylarda henüz tamamlanan bir durum olmaması kamuoyunda merak konusu oldu.

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

Karaman Habercisi olarak Karaman, Konya, Aksaray, Niğde gibi bölge illerinden haberler yayınlıyoruz. UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Karaman Haber | Konya Haber| Aksaray Haber| Niğde Haber