Karaman'da Yaya Güvenliği Etkinliğinde Renkli Görüntüler

Karaman'da Yaya Güvenliği Etkinliğinde Renkli Görüntüler

Karaman'da kurum müdürleri ve minikler sürücüleri uyardı

Yaya güvenliğinin sağlanması amacıyla tüm il ve ilçelerde uygulanmaya başlanan ‘Yaya Geçidi Nöbeti’ farkındalık etkinliği, Karaman'da  Vali Fahri Meral ve Karaman Belediye Başkanı Savaş Kalaycı ve kurum müdürleri katılımıyla gerçekleştirildi.
 
İçişleri Bakanlığı tarafından uygulamaya koyulan "Öncelik Hayatın, Öncelik Yayanın” etkinliğinin devamı niteliğinde olan Yaya Geçidi Nöbeti farkındalık etkinliğine; Vali Fahri Meral’in yanı sıra Belediye Başkanı Savaş Kalaycı, Vali Yardımcısı İsmail Hakkı Çınarsoy, İl Emniyet Müdürü Ayhan Taş, İl Jandarma Komutanı İsmail Şahin, AK Parti İl Başkanı Abidin Çağlayan, kurum müdürleri, sivil toplum kuruluşu temsilcileri, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.
 
02 Ekim 2019 Çarşamba günü tüm illerde eş zamanlı olarak başlatılan uygulama çerçevesinde İlimizde de Cumhuriyet Parkında gerçekleştirilen etkinliğe katılan Vali Fahri Meral, alanda bulunan ve ellerinde yaya önceliğine vurgu yapan pankartlar taşıyan öğrencilerle yakından ilgilenerek uygulamanın önemi hakkında bir süre sohbet etti. Uygulama öncesinde ise ülke genelinde gerçekleştirilen hayatı korumak için senin de “Kemerin Ses Getirsin” kampanyası kapsamında yapılan video yarışmasında dereceye iki öğrenciye Vali Meral tarafından ödülleri verildi.
 
Uygulama hakkında basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Vali Fahri Meral, 2019 yılının ‘Yaya Öncelikli Trafik Yılı’ ilan edildiğini belirterek, 2018 yılı Ekim ayında Karayolları Trafik Kanunu’nda yapılan düzenleme ile özellikle yaya geçitlerinde öğrenci geçitleri, kavşak giriş ve çıkış noktalarında, yaya geçitlerinin yayalara geçiş üstünlüğünü esas aldığını söyledi.
 
Toplumumuzda yaya güvenliği konusunda farkındalık oluşturmak ve yaya geçitlerinin önemine vurgu yapmak için 2019 yılı Ocak ayından bu tarafa ekinlikler düzenlendiğini belirten Vali Meral, “Düzenlenen bugünkü etkinlikle ilimizde yaya güvenliği konusunda bir farkındalık oluşturmaya çalışıyoruz” dedi.
  
Konuşmasında sürücülerin de aynı zamanda yaya olduklarını unutmamalarını hatırlatan Vali Fahri Meral, “Bu proje kapsamında yaya önceliğiyle ilgili toplumun her kesiminde farkındalık oluşturmaya çalışıyoruz. “Öncelik Hayatın Öncelik Yayanın" sloganı kapsamında geliştirilen bu projenin devamı niteliğinde olan “Yaya Güvenliğinin Nöbetçisiyiz" uygulamasının buradaki temel amacın vatandaşlarımızın can ve mal güvenliğinin sağlanması konusunda; devletin tüm kurum ve kuruluşlarının bu projenin takipçisi olduğunu ve herkesin de projenin bir parçası olduğunu vurgulamak istiyoruz” dedi.
 
Uygulama kapsamında yaya geçitlerinin sürücüler tarafından fark edilmesi, yaya geçitlerinde yayaların geçiş üstünlüğünün vurgulanması ve vatandaşların yaya geçitlerini kullanmasının teşvik edilmesi amacıyla Vali Fahri Meral, kamu kurum ve kuruluşlarının yöneticileri, öğrenciler ve vatandaşlarla birlikte yaya geçidini kullandı.
 
Yaya güvenliğinin sağlanması amacıyla 81 il genelinde aynı zamanda başlatılan Yaya Güvenliğinin Nöbetçisiyiz projesi ilimiz ve ilçeleri dâhil olmak üzere 37 ayrı noktada kamu kurum ve kuruluşlarının yöneticilerinin de katılımıyla uygulamaya konulurken proje kapsamında farklı noktalarda bulunan trafik ekipleri de araç sürücülerine yaya önceliğine vurgu yapan broşür ve afiş dağıttılar.

Yaya Güvenliğinin Nöbetçisiyiz Uygulamasında Karaman'da Renkli Görüntüle

Yaya Güvenliğinin Nöbetçisiyiz Uygulamasında Karaman'da Renkli Görüntüle

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

Karaman Habercisi olarak Karaman, Konya, Aksaray, Niğde gibi bölge illerinden haberler yayınlıyoruz. UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Karaman Haber | Konya Haber| Aksaray Haber| Niğde Haber