Karaman'da Yeni Okulların İnşaatları Yükseliyor

Karaman'da Yeni Okulların İnşaatları Yükseliyor

Kent Meydanı projesi kapsamında imzalanan protokol gereği Siyahser ve Abbas Mahallesi’ne Karaman Belediyesi tarafından yaptırılan okul inşaatları hızla yükseliyor.

Kent Meydanı projesi nedeniyle Milli Eğitim Bakanlığı tarafından Karaman Belediyesi’ne devredilen Anafartalar Ortaokulu’nun bulunduğu arsa ve okul binalarının yerine, Siyahser Mahallesi ve 19 Mayıs Okulunun bulunduğu alana toplam 40 derslikli iki yeni okul binası yapılıyor.
    
Siyahser Mahallesi’nde 24 derslikli ve Abbas Mahallesi’nde 16 derslikli inşa edilen okullarda çalışmaların tüm hızıyla sürdüğünü söyleyen Belediye Başkanı Ertuğrul Çalışkan: “Kent Meydanı ve Kale Çevresi Kentsel Dönüşüm ve Gelişim Alanı Projesi kapsamında, Anafartalar Ortaokulu’nun yerine Siyahser Mahallesine 24 derslik, 19 Mayıs Okulu’nun bulunduğu alana 16 derslikli yaptığımız okul inşaatında çalışmalar sıkı bir şekilde devam ediyor.

19 Mayıs Okulu’nda da arsanın büyük, okulun küçük olması sebebiyle daha modern ve büyük bir okul projesi geliştirdik. Her iki okul inşaatı da yükselmeye başladı.

İnşallah önümüzdeki yıldan itibaren eğitim ve öğretime başlayacak” dedi.
 

Kaynak:Karaman Habercisi - Karaman Haber Merkezi

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

Karaman Habercisi olarak Karaman, Konya, Aksaray, Niğde gibi bölge illerinden haberler yayınlıyoruz. UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Karaman Haber | Konya Haber| Aksaray Haber| Niğde Haber