Karaman'da Yeni Parklar Hizmete Girdi

Karaman'da Yeni Parklar Hizmete Girdi

Karaman Belediyesi mahallelere yeni parklar kazandırmaya devam ediyor.

Park ve Bahçeler Müdürlüğü ekipleri, gerçekleştirdiği çalışmalarla birçok farklı bölgeye yeni oyun ve park alanları yapıyor.

Çocukların ve yetişkinlerin sosyal yaşantısını hareketlendirmek amacıyla Karaman Belediyesi Park Bahçeler Müdürlüğü ekipleri; bir yandan eskimiş, kullanılmaz hale gelmiş parkların bakım ve onarımına devam ederken, diğer yandan da mahallerde uygun görülen yerlere yeni park alanları kazandırıyor.

Şehir genelinde ihtiyaç önceliğine göre tespit edilen bölgelerde yürütülen park yapım çalışmalarında, öncelik olarak çocukların sağlıklı bir şekilde oyun oynayabilecekleri oyun alanları, yetişkinlerin kullanabileceği fitness alanları, spor sahaları, bank ve kamelyalar yapılıyor.

Her mahalleye park ve yeşil alanlar kazandırarak özellikle çocukların doyasıya eğlenecekleri oyun alanlarının sayısını arttırmaya özen gösterdiklerini söyleyen Belediye Başkanı Ertuğrul Çalışkan: “Şehir genelindeki tüm parklarımızda yenileme çalışması gerçekleştiriyoruz. Çocuklarımızın oyun alanı olarak kullandığı oyun gruplarının, spor aletlerinin, yürüyüş yollarının, kamelya ve oturma banklarının bakım ve onarımını yaptık.

Bir yandan da yeni park alanları oluşturuyoruz. Özellikle park sayısı az ve park alanı olmayan bölgelerde çalışmalarımız sürüyor. Son olarak Atatürk Mahallesi’ne 3200 m2, Çeltek Mahallesi’ne de 4800 m2 büyüklüğünde çok güzel iki adet park yaptık. Şu anda ekiplerimiz Fatih Mahallesi’nde 1900 m2’lik parkın yapımına başladı. Yeni parkın tamamlanmasının ardından mahalle sakinleri aileleri ile birlikte hoşça vakit geçirebileceği bir alana kavuşacaklar.

Mahalle ve sokaklarımızda değerlendirilebilecek her yeri çocuklarımız için oyun parkı, yetişkinlerimiz içinde sosyal yaşamlarını sürdürebilecekleri yerler haline getirmeye devam edeceğiz” dedi.

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

Karaman Habercisi olarak Karaman, Konya, Aksaray, Niğde gibi bölge illerinden haberler yayınlıyoruz. UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Karaman Haber | Konya Haber| Aksaray Haber| Niğde Haber