Karaman’da Zirai İlaçlar Arıları Telef Etti

Karaman’da Zirai İlaçlar Arıları Telef Etti

Karaman’da yapılan ilaçlamalar sonrası arı kovanlarında ciddi kayıplar yaşandı

Karaman merkeze bağlı Çiğdemli köyünde arıcılık yapmakta olan ve arılarla ilgili yaşadıkları probleme duyarsız kalınmamasını isteyen vatandaşlar haber sitemize ulaştılar.

Bölgede yapılan zirai ilaçlamaların daha dikkatli ve özellikle de gece saatlerinde yapılmasını isteyen vatandaşlar böylece arılarda yaşanan kayıpların azalacağını söylüyorlar.

basliksiz-1-195.jpg

Fotoğraflarda bölgedeki çok sayıda arının telef olduğu görülürken İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğüne bağlı ekipler ölen arılardan, ilaçlanan bahçe ve mısırlardan numune alarak inceleme başlattığı öğrenildi.

Bölgedeki arıcılar, "Özellikle elma ağaçlarının döllenmesinde oldukça faydası olan arıların bilinçsiz ilaçlama sonucunda günde belki de yarısından fazlası ölmektedir. Kovanda 1 ay öncesine kadar 9 çıtalık arı varken tarımda bilinçsiz ilaçlama sonucu bu mevcut 4-5 çıtaya kadar düşmüştür" dediler.

Karaman'da Arı Ölümleri

Karaman'da Arı Ölümleri

Kaynak:Karaman Habercisi - Karaman Haber Merkezi

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

Karaman Habercisi olarak Karaman, Konya, Aksaray, Niğde gibi bölge illerinden haberler yayınlıyoruz. UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Karaman Haber | Konya Haber| Aksaray Haber| Niğde Haber