Karaman'dan Afrika Topraklarına Can Suyu

Karaman'dan Afrika Topraklarına Can Suyu

Mustafa Özkurt: "Gittik, yerinde gördük, yardımların yerini bulduğuna şahit olduk !"

Karaman'dan Afrika'ya yardım eli uzatıldı.

Karaman ve Ayrancı Yardımlaşma Derneği Başkanı Mustafa Özkurt;

"Yerinde müşahede etme fırsatımız oldu. Mevlamıza şükürler olsun organize ettiğimiz 1 haftalık Afrika Çat ziyaretimizi tamamladık.

Afrika programımızda hemşerilerimiz tarafından finanse edilen su kuyularının açılışı, Kuran-ı Kerim hediyesi, giyim kuşam ve gıda yardımları, şükür kurbanları kesilerek etlerinin ikramı gibi bir dizi güzelliği yerine getirerek sıcak yürekleri serinletmek ve ihtiyaç sahiplerinin yanında olmak  nasip oldu. Karamanlı ve Ayrancılı hayırseverlerin, onların yanında olduklarını hissettirdik. Ne mutlu bizlere, bu bahtiyarlığı sizler adına yaşadık. Derneğimiz vesilesi ile çorak gönüllere destek olan dostlarımıza, tüm hemşehrilerimize teşekkür ederiz. Allah CC cümlenizden razı olsun.

Ziyaret ettiğimiz yerlerde insanların çok zor şartlarda yaşadığına; bizim çardak diye tabir ettiğimiz yerlerde  kaldıklarına, ana baba sekiz on çocuk birlikte hayat mücadelesi verdiklerine, ulaşımın çok zor olduğuna; şehir merkezine 50/70 km arası gittiğimiz köylerde takriben araba ile 6 saat sürdüğüne, kuyu açtığımız yerlerde 2-3 km mesafeden yağmur göletinde biriken bulanık sulardan merkep, at gibi hayvanlarla getirip yeme, içme dahil temizliklerinde kullandıklarına şahit olduk, yerinde gördük.

Derneklerin, STK ların başlıca iş ve işlevlerinden olarak bahsi geçen hizmetleri yapmakla gereğini yerine getirmiş olmak bizlere onur verdi, gurur verdi. Duygulanmamak elde değil. Şu anda bölgede kış ayı başlangıcı olmasına rağmen sıcaklık 40 derece 45 dereceyi görüyor. Mevlamız bölgede yaşayan kardeşlerimize kolaylıklar nasip etsin.

Ziyaret ettiğimiz; Kuyu açtığımız dört Köyden,  Kuran'ı Kerim ulaştırdığımız, gıda ve giyim dağıtımı yaptığımız yerlerden tüm hemşehrilerimize selam ve hayır dualar getirdik. Üzerimizdeki bu emaneti sizlere tevdi eder, sağlıklı günler dileriz." dedi.

 

Karaman'dan Afrika Topraklarına Can Suyu

Karaman'dan Afrika Topraklarına Can Suyu

Kaynak:Karaman Haberleri

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

Karaman Habercisi olarak Karaman, Konya, Aksaray, Niğde gibi bölge illerinden haberler yayınlıyoruz. UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Karaman Haber | Konya Haber| Aksaray Haber| Niğde Haber