Karaman’dan Çıkan Halep Konvoyu Sınır Kapısında

Karaman’dan Çıkan Halep Konvoyu Sınır Kapısında

Karaman’dan ve yurdun dört bir yanından yola çıkan yardım konvoyu "Halep'e Yol Açın" sloganıyla Hatay Reyhanlı'daki Cilvegözü sınır kapısına ulaştı.

Karaman dahil yurdun dört bir yanından yola çıkan yardım konvoyu "Halep'e Yol Açın" sloganıyla Hatay Reyhanlı'daki Cilvegözü sınır kapısına ulaştı. İHH Başkanı Bülent Yıldırım, Suriye'de Esed rejiminin zulmüne maruz kalan bölge halkı için tahliye sürecinin tekrar başladığını açıkladı.

Suriye'nin Halep kentinde aylardır Esed rejimi ve İran destekli Şii milislerin kuşatması altında kalan sivillerin tahliyesi devam ediyor.

Halep'teki tahliyeler sırasında 800 kişinin esir alındığını, insanların işkenceye uğradığını belirten İHH Başkanı Bülent Yıldırım, "Bir aileyi alıkoydular ve bu yetmezmiş gibi insanların telefonlarını paralarını kendine ait özel eşyalarını çaldılar, elbiselerini soydular. Dünyanın hiçbir yerinde esir olmuş veya anlaşmayla tahliye olan bir konvoya yapılmaması gereken bir muamele yapıldı." diye konuştu. Yıldırım, Cilvegözü Sınır Kapısı'nda gazetecilere yaptığı açıklamada, tahliyeyle ilgili görüşmelerin dün çıkmaza girdiğini hatırlattı.

"İçeriyle devamlı diyalog halindeyiz. İçeride tespit edilen insan en az 85 bin ama bizim tahminimiz 110 bin civarı. Çok azı tahliye edildi. Biliyorsunuz Esed rejimi sanki içeride silahlı güçler varmış gibi bir ifade kullandı dün. Bu bir katliam habercisiydi. Ama dünya kamuoyu harekete geçti. Tüm Türkiye bütün gücüyle harekete geçti ve yapmış olduğu diyaloglar sonucunda bugün bu tahliyeleri tekrar başlatmış oldu. Zaten içerideki bütün insanlar çıkana kadar her fert bizim için kutsaldır. Hangi milleten ve hangi dinden olursa olsun."

İHH olarak bin 500 tırdan fazla yardım topladıklarını anlatan Yıldırım, "Bugün akşama kadar 2 bin tır olur. İnşallah bu tahliyelerde gerçekleşir. Oradan en az 100 bin insanı getiririz ve bu insanların duasında yer almış oluruz. Şu anda içeride ciddi yakıt sıkıntısı var. İnsanlar donuyor. O nedenle bu yakıt sorunun çözülmesi lazım. İnsanların çoğunun ayaklarında ayakkabı bile yok." sözlerine yer verdi.

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

Karaman Habercisi olarak Karaman, Konya, Aksaray, Niğde gibi bölge illerinden haberler yayınlıyoruz. UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Karaman Haber | Konya Haber| Aksaray Haber| Niğde Haber