Karaman’dan Hacı Adayları Uğurlandı

Karaman’dan Hacı Adayları Uğurlandı

Geçtiğimiz hafta sonu Diyanet aracılığıyla kutsal topraklara giden hacı adayları yolcu edilmişti.

Karaman'da dün gece Hisar Turizm aracılığıyla kutsal topraklara giderek hac farzını yerine getirecek olan Karamanlılar yolcu edildi.

Gece saatlerinde Aktekke meydanından Konya’ya hareket eden 28 hemşerimizi uğurlamaya akrabaları yakınları ve dostları katıldı.

Bir tarafta kutsal beldeleri görecek olmanın hazzı yaşanırken bir tarafta sevdiklerinden kısa sürede olsa ayrılmanın hüznü yaşandı.

Meydanda toplanan hacı adayları yakınları ile fotoğraf çekindi, yolculuk için son kontrollerini yaptı ve sonrasında okunan Kur’an-ı Kerim ve yapılan dua ile yolcu edildiler.

haccccc.jpg

Karaman bu sene 220 hemşerisini diyanet aracılığıyla 140 hemşerisini ise diğer seyahat acentaları aracılığıyla kutsal topraklara gönderdi.

Bu rakamlar ise Türkiye genelinde Suud yönetiminin binde birlik kotasıyla 80bin hacı şeklinde.

Karaman'dan Hisar Turizm İle Yola Çıkan Hacı Adayları

Karaman'dan Hisar Turizm İle Yola Çıkan Hacı Adayları

Kaynak:Karaman Habercisi - Karaman Haber Merkezi

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

Karaman Habercisi olarak Karaman, Konya, Aksaray, Niğde gibi bölge illerinden haberler yayınlıyoruz. UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Karaman Haber | Konya Haber| Aksaray Haber| Niğde Haber