Karaman'dan Halep'e Uzanan Yardım Köprüsü

Karaman'dan Halep'e Uzanan Yardım Köprüsü

Karaman Sivil Toplum platformu tarafından hazırlanan 'Halep'e Acil İnsani Yardım Kampanyası' kapsamında 11 Yardım Tırı Halep'e, İdlib'e ve Bayırbucak bölgesine ulaşmak üzere bugün (4 Aralık 2016 Çarşamba) 15 Temmuz Aktekke Meydanı’ndan yola çıktı.

Karaman Valisi Süleyman Tapsız, Belediye Başkanı Ertuğrul Çalışkan, Sivil Toplum platformu başkanları ve muntesipleri, Siyasi Parti Başkanları, Kent Konseyi Başkanı ve yürütme kurulu üyeleri, basın kuruluşlarının temsilcileri ile halkımızın ve emniyet mensuplarının katıldığı programda; Kuranı Kerim tilaveti yapıldı, bütün ümmet için ve savaş bölgesindeki mazlum insanlar için dualar edildi.
    
Karaman Sivil Toplum Platformu sözcüsü ve Memur-Sen İl Başkanı Yunus Özdemir, "Yardım kampanyası kapsamında toplanan 11 Tır malzemesinin içerisinde öğrencilerimizin harçlıklarından annelerimizin dualarına varıncaya değin, hasbi ve samimi fedakârlık örnekleri vardır. Bu güzel birlikteliğin ve yardımseverliğin oluşmasında emeği geçen bütün sivil toplum kuruluşlarımıza ve Karaman halkına teşekkür ederiz. Oradaki kardeşlerimizin dertlerine bir nebze de olsa deva olabilirsek ne mutlu bize. Giden yardım tırlarımızın muhteviyatı şöyle: 6 tır un (150 ton), 1 tır elma (25 ton), 4 tır muhtelif gıda (kek-makarna-kıyafet 60 ton) olmak üzere toplam 11 tırdır. Maddi karşılığı takriben 400 bin liradır. Allah Vatanımızı Milletimizi her türlü beladan korusun, şer güçlerin kötü emellerinden muhafaza buyursun ve zalimlere fırsat vermesin" dedi.
    
Belediye Başkanı Ertuğrul Çalışkan ise yaptığı konuşmada: “Dünyanın neresinde kan ve gözyaşı varsa milletimiz her zaman onların yanında olmuştur. Karamanımız da bu süreç içerisinde canı gönülden bütün desteğini vermiştir. Bu günler; dostluğa, barışa, kardeşliğe, birlik ve beraberliğe en çok ihtiyaç duyulduğu gündür. Görüyorsunuz etrafımızda olup bitenleri sığınacakları bir tek Türkiye var. Ama bizim sığınabileceğimiz bir ülke yok. Onun için biz kendi bayrağımıza, ezanımıza sahip çıkmamız gerekir. Ülkemizde yaşanan sorunları, süreçleri görüyorsunuz. Dışardaki organizasyonlar, buradaki işbirlikçileriyle ülkenin birliğini, kardeşliğini bozmak için her türlü çabayı sarf ediyor. Karamanımız 15 Temmuz’da birlik ve beraberliği en güzel şekilde gösterdi. Aynı şekilde milletimiz de öyle. Bu organizasyonda emeği geçen herkese ben çok teşekkür ediyorum. Allah bize güç ve kuvvet versin. Bütün mazlumların yanında dimdik duralım inşallah” dedi.     
    
        Karaman Valisi Süleyman Tapsız da, Karaman halkının çok güzel bir yardımseverlik örneği sergilediğini söyleyerek emeği geçen bütün sivil toplum kuruluşlarına teşekkür etti.
    
        Konuşmaların ardından 11 yardım tırı, konvoy halinde Halep, İdlib ve Bayırbucak’a doğru yola çıktı.

 

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

Karaman Habercisi olarak Karaman, Konya, Aksaray, Niğde gibi bölge illerinden haberler yayınlıyoruz. UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Karaman Haber | Konya Haber| Aksaray Haber| Niğde Haber
1 Yorum