Karaman'dan Hollanda'ya Sessiz Protesto

Karaman'dan Hollanda'ya Sessiz Protesto

Cumartesi gecesi Hollanda'nın Türkiye'ye karşı yaptığı tavır Karaman'da protesto edildi.

​Geçtiğimiz cumartesi günü Hollanda'nın, Dışişleri Bakanımız Mevlüt Çavuşoğlu'na yönelik uçuş yasağının ardından Almanya'da bulunan Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya, Hollanda'ya kara yoluyla geçmiş ve  bu kararın ardından Hollanda polisi, Rotterdam Başkonsolosluğu Rezidansı önündeki yolu trafiğe kapatmıştı.

Hollanda'ya geçen Bakan Kaya'nın aracı Rotterdam Başkonsolosluğu'na 30 metre kala durdurularak Hollandalı Türklerle Türk Bakanın görüşmesini engellemişti. Hollanda'nın bu tutumunun ardından Hollanda'daki Türkler sokaklara dökülüp protesto gösterilerine başlarken, Türkiye'de de birçok protesto gösterileri düzenlendi.

KARAMAN'DA HOLLANDA PROTESTOSU

Türkiye'de ve Hollanda'da yapılan protestolarla beraber, Karaman'da da bir grup vatandaş Aktekke Kent Meydanı'nda Hollanda'nın çirkin tutumunu protesto etti. Evde ekranlarda olayı son dakika gelişmesi olarak gören vatandaşlar bayraklarını alıp Kent Meydanı'nda toplandı.

"Faşist Hollanda" "Recep Tayyip Erdoğan" "Büyük Türkiye" gibi sloganlar ve tekbirlerle protesto gösterisine devam eden vatandaşlar gece saatlerinde kimseyi rahatsız etmemek için sessizce dağıldı. Protestoyla ilgili bir açıklamada bulunan Hasan Uçar: "Biz bu protestoyu Karaman sessiz kalmasın diye yaptık. Plansız olduğu için gece vakti 15-20 kişiyle yaptık. Türk'üme köpek ile cop ile saldırmaları zorumuza gitti, dokandı bize.

Bizde evden inip Faşist Hollanda, Recep Tayyip Erdoğan, Büyük Türkiye gibi sloganlar attık. Amacımız şov yapmak değildi. Sadece o an ki duygu ve düşüncelerimizi yansıtmak istedik" dedi.

 

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

Karaman Habercisi olarak Karaman, Konya, Aksaray, Niğde gibi bölge illerinden haberler yayınlıyoruz. UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Karaman Haber | Konya Haber| Aksaray Haber| Niğde Haber