Karaman’dan Kıbrıs Barış Harekâtına Katılmanın Gururunu Yaşadılar

Karaman’dan Kıbrıs Barış Harekâtına Katılmanın Gururunu Yaşadılar

Karaman’dan Kıbrıs Barış Harekâtına katılan 57 Gaziye ‘Milli Mücadele Madalyası ve Beratları’ Vali Fahri Meral tarafından verildi. 

Kuzey     Kıbrıs Türk Cumhuriyeti tarafından Milli Mücadele Madalyaları Tüzüğü kapsamında, Kıbrıs Barış Harekâtına katılan Muharip Gazilerimiz için Yunus Emre Konferans Salonunda düzenlenen programa; Karaman Valisi Fahri Meral ve eşi hanımefendi Zehra Meral, Belediye Başkan Vekili Ercan Çalışkan, KMÜ Rektör Vekili Prof. Dr. Birol Üner, Vali Yardımcısı Hacı İbrahim Türkoğlu, İl Jandarma Komutanı İsmail Şahin, İl Emniyet Müdürü Fikret Bayraktar, Muharip Gaziler Derneği Başkanı Behiç Baş ile daire müdürleri, gaziler ve aileleri katıldı.
 
Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan programda bir konuşma yapan Vali Fahri Meral, “Kıbrıs Barış Harekâtına katılarak Milli Mücadele Madalyası ve Beratı almaya hak kazanan 57 Muharip Gazimiz ve eşleri için Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Makamı adına tevcih edilecek Milli Mücadele Madalyalarını vermek için bir araya gelmenin gururunu yaşıyoruz diyen Vali Meral, öncelikle Kıbrıs barış harekâtında şehit düşen Aziz Türk Milletinin evlatlarını ve Kıbrıs Türk halkının evlatlarını, mücahitleri rahmetle, minnetle anıyoruz” dedi.
 
Konuşmasına, “Bugün ülkemizin her köşesinde şanlı bayrağımız göklerde dalgalanıyorsa eğer, binlerce yıldır hür ve bağımsız yaşıyorsak ve korkmadan geleceğe umutla bakabiliyorsak, bunları aziz şehitlerimiz ve kahraman gazilerimize borçluyuz” diyerek devam eden Vali Meral, birçok sıkıntılı ve zor duruma göğüs geren Kıbrıs Türk'ünün sabır ve dirayetinin bizler için gurur kaynağı olduğunu ifade etti.
 
Konuşmasının devamında, “Bugün burada bulunan 57 değerli gazimize şükran ve minnetlerimizi bir kez daha iletiyoruz. Sizler sayesinde bu vatan, sizlerin gösterdiği kararlılık ve cesaretle o şanlı sayfadan her zaman onur duyarak mevcudiyetini devam ettirecek ve sizler de, gelecek nesilleriniz de bu onuru daima taşıyacaksınız” diyen Vali Fahri Meral, “Bu duygularla gazilikle şereflenen ve daha sonra ebedi âleme irtihal eden gazilerimizi rahmetle anarken,  hayatta olan gazilerimize hayırlı uzun ömürler diliyorum.”  dedi.
 
Konuşmaların ardından hayatta olan ve ebedi aleme irtihal eden gazilerin eşlerine Milli Mücadele Madalyası ve Beratı, Vali Fahri Meral ve eşi hanımefendi Zehra Meral  ile protokol üyeleri tarafından verildi.
 
Program, günün anısına fotoğraf çekinilmesiyle sona erdi.

Karaman’dan Kıbrıs Barış Harekâtına Katılmanın Gururunu Yaşadılar

Karaman’dan Kıbrıs Barış Harekâtına Katılmanın Gururunu Yaşadılar

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

Karaman Habercisi olarak Karaman, Konya, Aksaray, Niğde gibi bölge illerinden haberler yayınlıyoruz. UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Karaman Haber | Konya Haber| Aksaray Haber| Niğde Haber