Karaman'dan Konya'ya Temsili Uğurlama

Karaman'dan Konya'ya Temsili Uğurlama

Hz. Mevlana’nın Karaman’dan ayrılarak Konya'ya gitmesi temsili bir uğurlama töreniyle canlandırıldı.

Karaman Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü tarafından düzenlenen ve bundan 789 yıl önce Karaman’da ikamet etmekte iken Selçuklu Sultanının davetiyle Konya’ya göç eden Hz. Mevlana’nın Karaman'dan ayrılışı, Konya Şehir Tiyatroları oyuncuları tarafından canlandırıldı.
     
        Aktekke 15 Temmuz Demokrasi Meydanı’nda düzenlenen temsili uğurlama törenine; Karaman Belediye Başkan Yardımcısı Hacı Osman Ünüvar, AK Parti İl Başkanı Nazmi Ünlü, Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Akgül, Mevlana'nın 22. kuşaktan torunu Esin Çelebi Bayru, Kent Konseyi Başkanı Ali Konukseven ile daire müdürleri ve vatandaşlar katıldı.
    
        Program, Mader-i Mevlana Camisi’nde okutulan Mevlid-i Şerif ile başladı. Uluslararası Mevlana Vakfı Sema Topluluğu’nun sema gösterisi ile devam temsili uğurlama töreni; Hz. Mevlana ve babası Muhammed Behaeddin-i Veled hazretlerini canlandıran Konya Şehir Tiyatroları sanatçılarının meydandaki vatandaşlardan helallik isteyerek Konya'ya hareket etmesiyle sona erdi. Mevlana'nın 22. kuşak torunu Esin Çelebi Bayru yaptığı konuşmada: “Her yıl Karaman’dan ayrılırken, aynı hüznü taşıyoruz. Ama büyük annemizi size emanet ediyoruz. Bunca yıl Karaman büyük annemizi sevgiyle kucakladı. İnşallah bundan sonra her sene gelişen ve büyüyen ilgiyle Karaman’ımızı da dünya çapında anlatabilmek adına törenlerimize devam edeceğiz” dedi.

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

Karaman Habercisi olarak Karaman, Konya, Aksaray, Niğde gibi bölge illerinden haberler yayınlıyoruz. UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Karaman Haber | Konya Haber| Aksaray Haber| Niğde Haber