“Karaman’ı Görkemli Geleceğe Hazırlıyoruz”

“Karaman’ı Görkemli Geleceğe Hazırlıyoruz”

AK Parti Karaman Milletvekili ve TBMM Tarım, Orman ve Köyişleri Komisyonu Başkanı Recep Konuk, Karaman'ın İl oluşunun 28. yılı dolayısıyla bir mesaj yayıladı.

Karaman’ın il oluşu ile ilgili bir mesaj yayınlayan AK Parti Karaman Milletvekili ve TBMM Tarım, Orman ve Köyişleri Komisyonu Başkanı Recep Konuk, “Karaman’ı büyük projelerle geleceğe hazırlıyoruz, Karaman Orta Anadolu’nun en önemli üretim, ticaret ve kültür merkezlerinden birisi olacaktır” dedi.

AK Parti Karaman Milletvekili ve TBMM Tarım, Orman ve Köyişleri Komisyonu Başkanı Recep Konuk, Karaman’ın il oluşunun 28. yılı dolayısıyla bir mesaj yayınladı.

Başkan Konuk mesajında, “Karaman’ın il olmasında emeği geçen başta merhum Cumhurbaşkanı Turgut Özal, dönemin hükümet üyeleri ve TBMM’de görev yapan milletvekillerini şükranla anıyor, ebedi âleme intikal etmiş olanlarını rahmetle yâd ediyoruz” dedi.

AK Parti Karaman Milletvekili ve TBMM Tarım, Orman ve Köyişleri Komisyonu Başkanı Recep Konuk mesajında şu ifadelere yer verdi. “Karaman’ımızın il oluşunun 28. yılını kutluyoruz. Bundan 28 yıl önce bir bürokratik işlem tamamlanmış ve Karaman yeniden il statüsünü kazanmıştır.

Bu elbette önemlidir ancak Karaman gibi kadim şehirler, Karaman gibi tarihe damga vurmuş, tarihin yapıldığı ve yazıldığı, kültür ve medeniyet yürüyüşünün atar damarı olmuş, daha da önemlisi payitahtlık yapmış şehirler için kâğıt üzerinde kazanılan hiçbir statü, tarihi süreçte kazanılan statüden daha değerli değildir.

Tarihin akışı içinde Karaman’ın, Anadolu’nun şahitliğinde kazandığı statü, payitaht kent statüsüdür. Karaman’ın, resmi statüsü bir dönem nasıl tarif edilmiş olursa olsun bir başkenttir ve bir başkent her zaman başkent olarak kalır.

Karaman’da öyledir ve o tarihi kazanımına yakışır işler yapmak, o tarihi statüsüne yakışır vizyon ve ihtişama sahip olmak zorundadır. Karaman, tarihinde olduğu gibi geleceğinde de iddialı şehirlerden biri, birincisi olmak durumundadır. Çünkü Karaman’a yakışan budur.

Bugün Karaman’ın karar vericileri olarak bizlere düşen, Karaman’ın görkemli geleceği için çalışmak, çalışmak, çalışmaktır.

Neticede bugüne kadar birlik ve beraberlik içerisinde yürüttüğümüz çalışmalarımız Havaalanı, Serbest Bölge, Lojistik Merkezi, Hızlı Tren ve bölgemizin sulama alt yapısının oluşturulması için Basınçlı Suyla Sulama Projelerinin hazırlanması gibi Karaman’ımız için kızıl elma mahiyetindeki hizmetlerde kendini göstermiş ve Karaman’ımız tarihi hizmetleri bu süreçte kazanmıştır.

Karaman’ımız bir ticaret merkezidir, Orta Anadolu’nun üretim merkezidir, bir kültür ve turizm şehridir, bir tarım şehridir, gıdanın ülkemizdeki başat şehirlerinden biridir.

İşte bu sacayakları üzerine kurgulayacağımız kalkınma planları ile hiç şüphe yok ki Karaman’ımızı geleceğin önemli merkezlerinden birisi yapma noktasında bizler üzerimize düşeni yapmış oluruz. Karaman’ın ihtiyaç duyduğu enerji mazisindedir, üzerinde neşvünema bulduğu topraklardadır.

İşte o kökler üzerinde oluşturulacak vizyon ile mevcut potansiyeli kadim şehir Karaman mirasını geleceğe taşımaya ve Karaman’ın geleceğini tarihteki iddiasıyla buluşturmaya yeterlidir. Bugün kıvançla ifade edebiliriz ki, 21 Haziran 1989 yılında il olan Karaman, il oluşunun 28. yılında marka il olma yolunda hızla ilerliyor. Anadolu’da kıyıya köşeye itildiği dönemlerdeki kaybettiği zamanı telafi ederek ilerliyor.

Karaman’ımızın il oluşunun 28. yılı münasebetiyle Karaman’ın il olmasında emeği geçenlere tekraren teşekkür ediyor, ahirete intikal edenlere rahmet diliyor, birlik ve

dirliğimizin daim olması temennimiz ile hemşerilerimizi saygı ve hürmetlerimle selamlıyorum”dedi.

Kaynak:Karaman Habercisi - Karaman Haber Merkezi

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

Karaman Habercisi olarak Karaman, Konya, Aksaray, Niğde gibi bölge illerinden haberler yayınlıyoruz. UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Karaman Haber | Konya Haber| Aksaray Haber| Niğde Haber