Karaman’ı İnşa Etmek İçin Değil İhya Etmek İçin Çalışacağız

Karaman’ı İnşa Etmek İçin Değil İhya Etmek İçin Çalışacağız

Mahmud Sami Şahin Karaman'dan kopmadığını belirtip, Konya'da yaptığı çalışmaları anlattı.

31 Mart 2019'da yapılacak olan yerel seçimler için aday adaylık başvuruları devam ederken Karaman'da Makine Yüksek Mühendisi Mahmut Sami Şahin, AK Parti'den Karaman Belediye Başkanı Aday Adayı olduğunu açıkladı.

Şahin, aday adaylığı süreci için Karamanlı hemşehrilerine kendini ifade edebilmek adına basın mensuplarıyla bir araya geldi. Mesleki yaşantısına devam ederken bir yandan da aktif siyaset içinde bulunduğunu dile getiren Şahin, "Mesleki başarım ve siyasi tecrübem ile memleketim Karaman'a hizmet etmek arzusuyla aday adayı oldum." dedi.

Şahin aday adaylığı süreci için yaptığı açıklamada, "Aday adaylığı sürecimizi başlattık. Adaylık sürecimiz de olursa insanların daha kolay yaşayabileceği bir Karaman oluşturmak adına siz değerli hemşehrilerimizinde yardımlarıyla çalışacağız. Benim görüşüme göre şehri tek başınıza yönetemezsiniz, birebir ilişkiler ile takım çalışmaları ile daha geniş çaplı çalışmalar oluşturmak mümkün.

Sadece imar ile şehir inşa edilmez

Sadece imar ile, yüksek binalar, yollar, kaldırımlar ile şehir inşa edilmez. Şehri insanla birlikte inşa edebilirsiniz. Biz bunu yapmaya çalışacağız. İnsanlarımız ne ile mutlu olur, istekleri nelerdir, nasıl bir Karaman bizim insanımızı mutlu eder bunun üzerinde duracağız.

Eğer bu iş bize nasip olursa, yüksek makamlarla Karaman ilişkisini en üst düzeye çıkarma çabasında olacağız. Yatırımlar ve isteklerimizin oluşabilmesi için gerekli kapıları sürekli aşındıracağız. Yukarıdan veya Ankara'dan arkamızda bir destek yok. Başarı ve tecrübem ile bu fikri besliyorum.

Karaman için birçok projem var

Bir diğer önemsediğim konu gençlerimizinde şehrimizin sürekli devam edecek gelişiminde aktif rol almasıdır. Karamanımız için birçok projemiz var zihnimizde, eğer adaylık sürecimiz olursa sıkmadık el bırakmayacağız. Sadece kendi partimizin değil bütün herkesin bakış açısını, isteklerini dinleyip değerlendireceğiz ve projelerimizi bu ölçüde ele alacağız.

Basınla halkın içinden gelen tepkiler, eleştiriler her zaman masamızda olacak. İnsan sürekli doğru işler yapamaz, yolunda gitmeyen işleri böyle görmeye ve çözüme kavuşturmaya gayret edeceğiz. Yani insan odaklı belediyecilik anlayışıyla bu yolda olacağız." şeklinde konuştu.

Mahmut Sami Şahin Kimdir?

Karaman'da doğup büyüyen ve bir süre Karaman'da devlet memurluğu görevi yaptıktan sonra, özel sektörde makine imalat ve hidrolik otomasyon sektöründe yöneticilik yapan Şahin, 1998 yılında kendi firmasını kurarak Otomasyon işine başladı. Şahin aynı zamanda Karaman ve Konya'da otogaz dönüşüm ve projelendirme ile Bosch firmasının bölge sorumluluğu işlerini de yürütüyor.

Şahin yaşantısından ve siyasi ilişkilerinden bahsederken, "1971 yılında Karaman'da doğdum. Öğrenimimi Karaman Gazi Mustafa Kemal ilkokulu ve İmam Hatip Anadolu Lisesi'nin ardından, Konya Selçuk Üniversitesi Makine Mühendisliği Bölümü ve aynı bölümden yaptığım yüksek lisans ile tamamladım. 1992-93 döneminde ise yine Selçuk Üniversitesi'nde Eğitim Fakültesi'nden  Pedagojik Formasyon eğitimi aldım. Orta derecede İngilizce ve Arapça dilleri bilmekteyim.

Yaptığım işler ve siyasi ilişkilerimizi ele alacak olursam, Savunma Sanayi ile ilgili bazı projelerde çözüm ortağı olarak görev aldım. Türk Uçak Sanayi (TAİ) ve ASELSAN bünyelerindeki projelerde çözüm mühendisi olarak proje uygulamaları yürüttüm. Üniversitelerde, odalarda ve özel sektörde Hidrolik ve Endüstri 4.0 konularında seminerler verdim. MEVKA, TÜBİTAK, Gençlik ve Spor Bakanlığı projelerinde koordinatör olarak görev aldım.

Siyasette ise, 2010 yılında Konya'da AK Parti Meram İlçe Teşkilatı'nda yönetim kurulu üyesi olarak göreve başladım ve Ar-Ge'den sorumlu Başkan Yardımcılığı ile İlçe Sekreterliği görevlerini yürüttüm. 2014 yerel seçimlerinde AK Parti'den Meral Belediyesi Mecli Üyesi olarak seçildim ve aynı zamanda Büyükşehir Meclis Üyesi oldum. Meral Belediye Başkan Vekilliği, İmar Komisyonu Üyeliği, Yerel Kalkınma Komisyonu Başkanlığı ve Büyükşehir Encümen Üyeliği yaptım. 5 yıldır Konya Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekilliği ve AK Parti Büyükşehir Meclis Grup Başkan Vekilliği görevlerini yürütmekteyim." ifadelerini kullandı.

Değişik sivil toplum kuruluşlarında aktif görev alan Şahin'in, MMO, KIZILAY, MÜSİAD, KSO, KTO ve Selçuk Üniversitesi Makine Mühendisliği Bölümü Sanayi Danışma Kurulu üyelikleri bulunuyor.

Ayrıca Karaman ve Konya'da yatırımları devam etmekte olan Mahmut Sami Şahin halen kendi şirketinde Genel Müdür olarak görev yapmakta olup, evli ve 4 çocuğu var.

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

Karaman Habercisi olarak Karaman, Konya, Aksaray, Niğde gibi bölge illerinden haberler yayınlıyoruz. UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Karaman Haber | Konya Haber| Aksaray Haber| Niğde Haber