Karaman'ın Bademli Köyündeki İddia İçin Açıklama Geldi

Karaman'ın Bademli Köyündeki İddia İçin Açıklama Geldi

Karaman Orman İşletme Müdürlüğü tarafından iddialara açıklama geldi.

Yapılan açıklamada;

"Bugün bir internet haber sitesinde “Köylüye ‘Hayır’ diyen Müdür Müteahhide göz yumdu” başlığıyla yer alan haberin gerçeği yansıtmadığına dair Karaman Orman İşletme Müdürlüğünün kamuoyunu bilgilendirme açıklaması aşağıdaki şekildedir.

“Karaman İli Merkez İlçesi Bademli Köyü Muhtarı Ali ÜNÜVAR 11.02.2019 tarihinde Karaman İli Merkez İlçesi Bademli Köyü 105 ada 102 parsel numaralı orman vasfındaki taşınmaz üzerinde tesis etmeyi düşündükleri çevre yolu için izin talebinde bulunmuş, izin talebinde bulunan yolun güzergâhının aşırı meyilli olacağından söz konusu yolun teknik açıdan yapılmasının uygun olmadığı değerlendirildiği için ve izin istenen yola alternatif yollar olduğu, yolların iyileştirilmesi ile kullanılmasının daha uygun olacağı gerekçeleri ile uygun görülmemiştir.  
 
Karaman İli Merkez İlçesi Bademli Köyü Muhtarı Ali ÜNÜVAR tarafından tesis etmeyi talep ettiği çevre yolunun güneyinde bulunan ve iyileştirme çalışmaları ile kullanılabilecek alternatif mevcut yola herhangi bir izin talebi yapılmamıştır.
 
Bucakkışla Orman İşletme Şefliğimiz sorumluluk sahasındaki Karaman İli, Merkez İlçesi, Bademli Köyü güneydoğusunda orman sınırları içerisinde bulunan ve Travertine Bros Doğaltaş Madencilik San. ve Tic. Anonim Şirketi isimli şirket tarafından işletilen maden ocağında kullanılmak üzere 23.03.2020 tarihinde şirket tarafından kurumumuza yol izni almak için başvuru yapılmıştır. Yapılan başvuru neticesinde yol iznine konu olan maden ocağı iznine ek olarak yol izin raporu düzenlenmiştir. 
 
Travertine Bros Doğaltaş Madencilik San. ve Tic. Anonim Şirketi tarafından izin talebinde bulunulan yol, Karaman İli Merkez İlçesi Bademli Köyü Muhtarı Ali ÜNÜVAR tarafından tesis etmeyi talep ettiği yol ile aynı güzergahta olmayıp, talep edilen yolun güneyinde bulunan ve iyileştirme çalışmaları ile kullanılabilecek mevcut yol ve devamında yapılacak yeni yol güzergahını kapsamaktadır. 
 
İzne konu yol tesis edildiğinde Karaman İli Merkez İlçesi Bademli Köyü ve civar köyler içinde alternatif güzergâhlar oluşturmuş olacak ve Bademli köyünün köy içinde bulunan mevcut yolun trafik yoğunluğunu da azaltacaktır”  denildi.

bademliharita.jpg

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

Karaman Habercisi olarak Karaman, Konya, Aksaray, Niğde gibi bölge illerinden haberler yayınlıyoruz. UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Karaman Haber | Konya Haber| Aksaray Haber| Niğde Haber