Karaman'ın da Bir Vekiliyim

Karaman'ın da Bir Vekiliyim

İYİ Parti Konya Milletvekili Fahrettin Yokuş ve Genel İdare Kurulu üyelerinden İrfan Alpat ve YİK Üyesi Mecit Hazır bu gün İyi Parti Karaman teşkilatını ziyaret ederek basına açık bir toplantı düzenlediler. 

Yapılan toplantıda Karaman İl Başkanı Zühtü Bahadır Bayraç ve  Merkez ilçe Başkanı Aydın Ünlüsoy ile Ermenek ilçe Başkanı Kamil Koçdayı, Ermenek Belediye Meclis üyesi Mustafa Demir, Başyayla ilçe Başkanı Kerim Pınarcı, Belediye Meclis Üyesi Ahmet Koca, Sarıveliler İlçe Başkanı Yusuf Ugurelli ile il ve içe teşkilatından  üyeler katıldılar.

Basına açık yapılan toplantıda İYİ Parti Konya Milletvekili Fahrettin Yokuş önemli açıklamalarda bulunarak,   İyi Parti  Genel idare  kurulumuzun aldığı karar gereği  bütün illerimizde çalışmalara başlamış durumdayız. Bu gün Karaman’ın sorunlarını dinleyeceğiz,  görüş alışverişinde bulunup,  istişare yapacağız.


İYİ PARTİ OLARAK SORUMLULUĞUMUZUN BİLİNCİNDEYİZ

Bizler bu partide olduğumuz için  çeşitli suçlamalara maruz kaldık, iftiralara uğradık,  olmadı tehdit edildik ama yılmadık.  Allah hepinizden razı olsun,  bu davayı hep birlikte büyütüp millete hizmet edeceğiz. Yeter ki inanalım. Şartlar zor olsa da çalışmalıyız.  İyi Partide çile var,  zorluk var. Partimizin kuruluş aşamasını tamamlayıp  ilk yıl,  yani 24 Hazirandaki  seçimlere girdik, beş milyon vatandaşımız bize inandı oy verdi ve  partimizi meclise  taşıdık,  meclise girdik şükür,   TBMM de grubumuzu kurduk.  Bizler bu sorumluluğun bilincindeyiz.  Bunu sakın küçümsemeyin ve daha da iyi olacağına inanın.

BEN KARAMANIN  4.NÜCÜ VEKİLİYİM

Ben  şahsen Konya Milletvekili olmama rağmen kendimi Karaman milletvekili olarak ta görmekteyim, Karamanlı kardeşlerimiz beni dördüncü vekilleri olarak kabul etsinler.  Bizler Türkiye’nin sorunlarını bildiğimiz gibi Karaman’ın sorunlarını da biliyor ve yakından takip ediyoruz. Buna emin olabilirsiniz.  Her konuda  İl başkanımızla yakın temastayız.

İYİ BELEDİYECİLİK YAPACAĞIZ

Bütün Türkiye de olduğu gibi Karamanda da belediye  başkanlıkları için adaylarımızı çıkaracağız,  iyi belediyecilik anlayışımızla vatandaşlarımızı buluşturacağız. Zamanı geldiğinde Karaman’da ve  tüm ilçelerimizde  adaylarımızı açıklayacağız ve başarılı olacağız. İnşallah  yüzümüzün akı ile bu seçimlerden çıkacağız.  Belediye malını herkesin malı bilip yandaşa peşkeş çektirmeyeceğiz, tasarrufa yönelip,  israfa son vereceğiz, yatırımlar en güzel ve en doğru şekilde yapılacak, çevreye gerekli hassasiyeti göstereceğiz.  Karaman da tarım, küçük sanayi desteklenecek. İnanıyoruz ki bu seçimlerde Karamanlı yüzünü güneşe çevirecek.


SEÇİM SONRASI DURUM KÖTÜLEŞTİ

Değerli arkadaşlar önümüzde  mahalli seçimler var.  Şimdi kendimize soralım Türkiye’nin durumu  24 Haziran seçimlerinden sonra  iyiye gitti mi.  Biliyoruz ve görüyoruz ki daha kötü duruma düştük.  Her kesimden insanların durumu biraz daha kötüleşti. Emeklinin işçinin,  memurun, esnafın ve tarımla uğraşan çiftçinin  durumu ortada.  Türkiye de bir anayasa ihlali var. Artık kanunlar haklıdan yana değil, güçlüden yana işletiliyor. Enflasyon   üretimde  %25, tüketimde % 45 olmuş.  İşsizlik rakamları iki haleli ve daha da yükselecek,  esnaf   siftahsız dükkan kapatıyor, tarım ve hayvancılıkla uğraşanların durumu içler acısı, inanın şu an Konya’da kullandığı suyun parasını ödeyemeyen  4 bin çiftçi var.  Bu durum Türkiye’nin her yerinde  böyle.  Artık mevcut hükümet bunlara çözüm üretemez durumda.  Türkiye en büyük borçlanma ile  karşı karşıya.  Turizm gelirleri de yetersiz durumda. Çok ağır bedeller ödüyoruz ve ödeyeceğiz.  Bu durum hepimizin cebine yansıyor.


ÇİTÇİYE VERİLMEYEN DESTEK VAR

Çiftçiye verilmeyen destek var. Nerden biliyoruz.  Kanun gereği  GSMH nın % 1’i  destek olarak verilmeli. Her yıl 75 milyar olması gereken tarım desteği niye verilmiyor. Yine şu anda Konya da  90 bin hayvan kesim bekliyor ama kesilemiyor.  Diyorlar ki depolarımızda ithal et var. Yandaşlar için gümrük vergileri değiştiriliyor,  bozuk ve hastalıklı et ve hayvanlar ülkemize sokuluyor. Üretici ve esnaf  mağdur edilip, yüzüstü bırakılıyor, üretici desteklenmiyor.

Bütün bunları değerlendirdiğimiz zaman milletin teveccühü  bizden yana.  Bunu hissediyoruz ve inanıyoruz. Ve bunu insanımıza  hissettirmeliyiz.   Bu yerel seçimlerde mevcut iktidara ve onun ortağına iyi bir ders vermeliyiz.


Türkiye ucube bir sistemle yönetiliyor,  tek adama verilen yetki ile yönetildikçe yara iyice derinleşiyor.  Türkiye bir çaresizlik içinde,  iktidar liyakati bir yana bıraktı, inanın ülke büyük bir kaosun eşiğinde.  Yerli sermaye  yurtdışına çıkıyor, beyin göçü önlenemiyor, bilim adamları,  ilim adamları dışarı gidiyor, 24 Haziranda acele olarak seçimlere gidildi, Millet kandırıldığını  bu gün artık iyice gördü.  Seçim öncesi daha iyi bir Türkiye vadedildi ama olmadı, yoksulluk, yolsuzluk, devalüasyon,  işsizlik tavan yaptı. Türkiye demokratik bir ülke olmaktan çıktı.  Bunu anlatmamız lazım, el ele   vererek bu ucube sistemden kurtulmamız lazım.


YERELDE İTTİFAK YOK

Basın mensupların sorularını cevaplayan Milletvekili Yokuş,  yerelde bir ittifak olacak mı sorusunda biz milletimizle ittifak yapacağız,  yeni bir parti ile iyi bir belediyecilik nasıl olur göstereceğiz.  Karaman’da  ve ilçelerde kendi adaylarımızı çıkaracağız. Karamanda da kendi adayımızla seçimlere gireceğiz.


SURİYE PORİTİKASI

Mevcut hükümetin Suriye politikası konusundaki bir soruya da Hükümet  bu konuda çok yanlış politikalar üretti.  Çok yanlış yapıldı.   Şu anda bu sorun büyük boyutlara ulaştı.  Mevcut hükümet halâ bunları  ensar diye görüyor.  Her geçen gün  daha da büyüyor, halledilemez bir duruma geldi.  Barınma kampları kapatılıyor.  Suriyelilere birçok hak ve vatandaşlık veriliyor. Önümüzdeki yıllar çok sıkıntılı olacak.


Karaman İl Teşkilatının verdiği yemek sonrası  İYİ Parti  Milletvekili Fahrettin Yokuş ve  Genel İdare Kurulu üyeleri Karaman’dan ayrıldılar.

Karaman'ın da Bir Vekiliyim

Karaman'ın da Bir Vekiliyim

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

Karaman Habercisi olarak Karaman, Konya, Aksaray, Niğde gibi bölge illerinden haberler yayınlıyoruz. UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Karaman Haber | Konya Haber| Aksaray Haber| Niğde Haber