Karaman'ın Ermenek İlçesindeki Karantina Sona Erdi

Karaman'ın Ermenek İlçesindeki Karantina Sona Erdi

Karaman'ın Ermenek İlçesindeki 9 Mahalle Ve Bir Köyde Uygulanan Karantina Kaldırıldı

Karaman'ın Ermenek ilçesinde yeni tip koronavirüs (Kovid-19) tedbirleri kapsamında 9 mahalle ve bir köyde uygulanan karantina gece yarısı itibarıyla sona erdi..

Ermenek Kaymakamlığından yapılan açıklamada, İlçe Umumi Hıfzıssıhha Kurulunun aldığı karar doğrultusunda Kovid-19'un yayılmasını engellemek, sosyal izolasyonu sağlayarak vatandaşların sağlığını korumak amacıyla 18 Nisan'da ilçedeki 9 mahallede başlatılan karantinanın gece yarısı itibarıyla kaldırılacağı bildirildi.

İlçeye bağlı Ardıçkaya köyündeki karantinanın da sona ereceği belirtilen açıklamada, şunlar kaydedildi:

"İlçe merkezi, Kazancı ve Güneyyurt beldeleri ile köylerde kurulan halk pazarlarının faaliyetlerine devam edilmesine ancak diğer mevcut tedbirlerin yanında maskesiz ve eldivensiz satış yapılmaması için gerekli önlemlerin alınmasına karar verildi. Ermenek ilçesi mülki sınırları içine diğer ilçelerden giriş ve çıkışların kontrollü yapılmasına, ilçe merkezi, Güneyyurt ve Kazancı beldelerinde vatandaşların maskesiz dolaşmamalarına, kamu kurum ve kuruluşlarının bu konuda gerekli tedbirleri almasına karar verildi. Karantinaya alınan meskenlerde bulunan mevcut vakaların iyileşmesi, 14 günlük karantina süresinin dolması ve yeni pozitif vaka tespit edilmemesi nedeniyle daha önce ilan edilmiş tüm mesken karantinalarının kaldırılmasına oy birliği ile karar verildi."

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

Karaman Habercisi olarak Karaman, Konya, Aksaray, Niğde gibi bölge illerinden haberler yayınlıyoruz. UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Karaman Haber | Konya Haber| Aksaray Haber| Niğde Haber