“Karaman’ın Gelecek Vizyonu Toplantısı” Yapıldı

“Karaman’ın Gelecek Vizyonu Toplantısı” Yapıldı

Karaman Belediyesi Kent Konseyi, “Karaman’ın Gelecek Vizyonu” konulu bir toplantı düzenledi. Düzenlenen toplantıda Karaman’ın tanıtımına yönelik atılması gereken adımlar konusunda istişarelerde bulunuldu.

Karaman Belediyesi Kent Konseyi Yürütme Kurulu dün (24.11.2016) saat 20.00’de belediye meclis salonunda bir toplantı düzenledi. Toplantıya; Belediye Başkanı Ertuğrul Çalışkan, Kent Konseyi Başkanı Ali Konukseven, Kent Konseyi yürütme kurulu üyeleri, siyasi parti yöneticileri, akademisyenler, gazeteciler ve yerel basın temsilcileri katıldı.

Toplantının açış konuşmasını yapan Kent Konseyi Başkanı Ali Konukseven: “Hepimizin ortak paydası Karaman’dır. Karamanımızın her anlamda daha yaşanabilir, daha gelişmiş bir kent kimliğini kazanabilmesi için Kent Konseyi olarak çalışıyoruz. Görüşü, düşüncesi, ideolojisi ne olursa olsun, Karaman için herkesin aynı çatı altında buluştuğu ve fikirlerini özgürce ifade edebildiği bir yönetim anlayışı ile sosyal ve toplumsal projeler ortaya koyuyoruz” dedi.
    
Toplantıda konuşan Belediye Başkanı Ertuğrul Çalışkan ise şunları kaydetti: “Bir şehir gelişecekse, bir şehir daha yaşanabilir bir hale gelecekse bunun en temel kuralı birlik ve beraberliktir. Kurumları, kuruluşların, iş dünyasının, basın camiasının, eğitim camiasının, sivil toplum kuruluşlarının, vatandaşların yani kısacası toplumumuzu oluşturan her kesimin taşın altına elini koyması gerektiğine inanıyorum. Kent Konseyimizin yapısına baktığımız zaman bu birlik ve beraberliği açıkça görebiliyoruz. Karaman’ın marka bir kent olabilmesi için buna ihtiyacımız olduğunu düşünüyorum. Kent konseyimizin bütün çalışmalarını son derece yerinde buluyor ve destekliyoruz” dedi.

Başkan Çalışkan: “Karaman’a Kim Hizmet Etmek İsterse Destek Olmaya Hazırız”
Belediye Başkanı Ertuğrul Çalışkan konuşmasının devamında millete hizmet etmenin her şeyin üstünde olduğunu vurgulayarak: “Önceliğimiz Karaman’ın her alanda, her anlamda daha iyi seviyelere gelmesidir. Asıl olan Karaman’ın her alanda daha yaşanabilir, daha modern, daha kaliteli marka bir şehir olmasıdır. Bu anlamda kim elini taşın altına elini koyarda biz belediye olarak destek olmaya hazırız.” dedi.
    
Toplantının devamında Karamanoğlu Mehmet Bey Üniversitesi Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi Bölüm Başkanı Prof. Dr. Ercan Oktay, Araştırmacı yazar Yusuf Yıldırım ve gazeteci yazar Osman Nuri Koçak sunumlarını yaptılar. Yaklaşık 4 saat süren ve Karaman ile ilgili birçok konunun derinlemesine ele alındığı toplantıda katılımcılar görüş ve düşüncelerini ifade ettiler. Katılımcılar tarafından bu toplantıların her ay düzenli olarak yapılması kararı alındı.

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

Karaman Habercisi olarak Karaman, Konya, Aksaray, Niğde gibi bölge illerinden haberler yayınlıyoruz. UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Karaman Haber | Konya Haber| Aksaray Haber| Niğde Haber