Karaman'ın Hayvan Barınağı PatiKöy Ziyaret Edildi

Karaman'ın Hayvan Barınağı PatiKöy Ziyaret Edildi

Karaman'da Dünya Hayvanları Koruma Günü kapsamında Urgan Mahallesinde bulunan Karaman Belediyesine ait Geçici Hayvan Barınağını ziyaret edildi.

Karaman Belediye Başkanı Savaş Kalaycı, İl Tarım ve Orman Müdürü Yusuf Şahinbaş, Doğa Koruma ve Milli Parklar Şube Müdürü Mustafa Alkan ve Karaman Doğa ve Hayvanları Koruma Derneği üyelerinin de eşlik ettiği ziyarette 195 köpek ve mevcut 17 kedinin bulunduğu hayvan barınağında incelemelerde bulunan Karaman Valisi Mehmet Alpaslan Işık, yetkililerden barınağın mevcut durumu ve yürütülen çalışmalar hakkında bilgiler edindi.

Barınağa gelen hayvanların tedavi ve bakımlarının yapıldığı alanlarda incelemelerini sürdüren Vali Işık, barınakta yaşamlarını sürdüren yavru köpeklerle de özel olarak ilgilenerek bir süre sevdiği can dostlarımızın sahipsiz olmadığını söyledi. Hayvanların rehabilite edilmesine yönelik yürütülen çalışmalardan dolayı yetkililere teşekkür eden Vali Işık, hayvan sevgisini bir insanın ulaşabileceği en büyük mutluluk olan cennete girmenin bir vasıtası olarak gören bir dine mensup olduğumuzu belirterek bu dünyayı birlikte paylaştığımız hayvanların haklarını her zaman her yerde korumaya devam edeceklerini söyledi.

Yetkililer tarafından yapılan bilgilendirme de barınağa getirilen hayvanların 15 gün boyunca karantina altında tutulduğu, karantinadan sonra hastalık durumlarına göre müşahede altına alınarak sağlıklı olanların kısırlaştırıldığı, aşılama ve parazit mücadelesi yapıldıktan sonra 15 gün daha bakımı yapılarak doğal ortamlarına bırakıldığı ifade edildi.

dsc-8715.jpg

dsc-8675.jpg

dsc-8651.jpg

dsc-8640.jpg

dsc-8634.jpg

dsc-8603.jpg

Kaynak:Karaman Haberleri

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

Karaman Habercisi olarak Karaman, Konya, Aksaray, Niğde gibi bölge illerinden haberler yayınlıyoruz. UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Karaman Haber | Konya Haber| Aksaray Haber| Niğde Haber