Karaman’ın Kar ve Yağmurla İmtihanı!

Karaman’ın Kar ve Yağmurla İmtihanı!

Dün gece başlayan lodos ve yağan yağmur ile su birikintileri artmaya başladı.

Karaman son yılların en çok yağışlarını bu sene alıyor. Geçtiğimiz haziran ayı sonunda yağan yağmurlar şehirde hayatı sekteye uğratmış alt yapıdaki aksaklıklar su birikintileri ve su baskınları olarak kendini göstermişti.

Yağmurdan sonra elde edilen verilere göre Karaman’ın normalin üstünde bir yağış aldığı belirtilmişti.

Aradan gecen 5 ayın sonunda ise bu sefer kar yağışında benzer bir durum yaşandı. Yıllar sonra gelen ve 1 metreyi geçen kar yine rekor kırdı.

Vatandaş bir taraftan sokağındaki kar kütleleri ile uğraşırken, dün gece başlayan lodos ile birlikte gün içerisinde çıkan güneş ile karların eridiği görüldü.

Ana yollar açılırken, eriyen karların oluşturduğu su birikintileri karla karışınca yine vatandaş zor anlar yaşadı.

Karaman Belediyesi ekiplerinin, bu durum karşısında özellikle  logarları açmak için bir çalışma başlattığı bilgisi alınırken, önlem alınmazsa eriyen kütlelerle birlikte su baskınları da kaçınılmaz görünüyor.

 

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

Karaman Habercisi olarak Karaman, Konya, Aksaray, Niğde gibi bölge illerinden haberler yayınlıyoruz. UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Karaman Haber | Konya Haber| Aksaray Haber| Niğde Haber