Karaman’ın Kuşları İsimli Fotoğraf Sergisi Açıldı

Karaman’ın Kuşları İsimli Fotoğraf Sergisi Açıldı

Vali Süleyman Tapsız Nesli Tükenmekte Olan Kuşların Yer Aldığı Karaman’ın Kuşları İsimli Fotoğraf Sergisinin Açılışına Katıldı.

4 Ekim 2016 Salı günü saat 16:00’da Hatuniye Medresesi’nde düzenlenen açılışa;Vali Süleyman Tapsız, Belediye Başkanı Ertuğrul Çalışkan, İl Emniyet Müdürü Mehmet Şahne, Kent Konseyi Başkanı Ali Konukseven, İl Milli Eğitim Müdürü Asım Sultanoğlu, Duru Bulgur Yönetim Kurulu Başkanı İhsan Duru, daire Müdürleri ve çok sayıda sanatsever katıldı.

 Sosyal sorumluluk projesi kapsamında, nesli tükenmekte olan kuşlara dikkat çekmek için sergiye bu adı verdiklerini ve çevreye karşı duyarlılık ve farkındalık yaratmak için daha önce İstanbul Cadde Bostanda sergilenen Karaman’ın Kuşları Fotoğraf Sergisinin kitaplaştırıldığını ve üçüncü ayağının da Karaman’da gerçekleştirildiğini belirten Duru Bulgur Yönetim Kurulu Başkanı İhsan Duru’nun konuşmasıyla başlayan açılış,Vali Tapsız’ın serginin anlam ve önemine yönelik yaptığı konuşmasıyla devam etti.

 Vali Tapsız konuşmasında;  “Karaman’ın gündemini biraz değiştirdiği ve farklı konularda gündeme getirdiği için özellikle Duru Bulgur Yönetim Kurulu Başkanı İhsan Duru’ya ve Kürşat Akın kardeşimize teşekkür ediyorum.Hatuniye Medresesi’ne ilk defa geldiğini her geldiğinde kapalı olduğunu ve muhteşem bir tarihi miras olduğunu belirterek,tekrar özenle restore edilerek güzel bir mekân haline getirmemiz ve tarihi mirasımıza sahip çıkmamız gerekiyor.

 Bu güzel faaliyete vesile olan Duru Bulgur Yönetim Kurulu Başkanı İhsan Duru’ya ve ailesine tekrar teşekkür ediyor, faaliyetlerin bundan sonra da artarak devam etmesini ve çevreye karşı toplum olarak herkesin duyarlı olmasını diliyorum.” dedi.

 Yapılan ikramların ardından katılımcılarla birlikte fotoğraf sergisini gezen Vali Tapsız,fotoğraf sanatçısı Kürşat Akın’dan fotoğraflarda yer alan kuşlarla ilgili bilgiler aldı.

 Karaman’ın Kuşları Sergisinde,Türkiye’nin en önemli kuş gözlemcilerinden fotoğraf sanatçısı Kürşat Akın’ın objektifinden çekilmiş 62 kuş fotoğrafı yer aldı.Sergide nesilleri yok olmaya yüz tutmuş kuşları gün yüzüne çıkarırken, Karaman’da bulunan kuş türlerindeki çeşitliliğe dikkat çekildi.Yüksek kayalıkta yaşayan kartaldan, evlerin çatısında yaşayan kerkeneze kadar birbirinden farklı kuşlar birbirinden ilgi çekici fotoğraflarla sergide yer aldı.

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

Karaman Habercisi olarak Karaman, Konya, Aksaray, Niğde gibi bölge illerinden haberler yayınlıyoruz. UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Karaman Haber | Konya Haber| Aksaray Haber| Niğde Haber