Karaman'ın O Coğrafyasına Bu Sefer Vali Işık Gitti

Karaman'ın O Coğrafyasına Bu Sefer Vali Işık Gitti

Karaman'da her seçim döneminde siyasilerin selam verdiği, sonra sandık sonuçlarına bakarak neticeyi tahmin ettiği o köylere bu sefer Karaman Valisi gitti.

Vali Mehmet Alpaslan Işık, ilimiz merkeze bağlı Bayır, Ada, Kalaba ve Akçaalan köylerini ziyaret ederek incelemelerde bulundu.

Karaman'da Bakan Lütfi Elvan'ın projelerinden olan Ermenek yolunda Bostanözü ayrımına kadar gidenler rahat bir yolculuk yapıyorlar. Ancak Buradan sonra özellikle Çukur ve Bayır köyleri arasındaki yol adeta illallah dedirtiyor. Değişik zamanlarda pansuman yapılan yol teknolojinin, her türlü devlet imkanının olduğu bu dönemde artık tam bir çözüm bekliyor.

31 Aralık 2020 Perşembe günü Bayır köyü ile köy ziyaretlerine başlayan Vali Işık’ı burada köy muhtarı Mustafa Ceylan ve vatandaşlar karşıladı. Köy meydanında bir araya geldiği vatandaşlarla bir süre sohbet ederek sorun ve taleplerini dinleyen Vali Işık, yeni yılın ilimize, ülkemize ve tüm insanlığa başta sağlık ve huzur getirmesi dileklerinde bulunarak koronavirüs tedbirleri kapsamında vatandaşların maske, temizlik ve fiziki mesafe kurallarına riayet etmesi konusunda uyarılarda bulundu.

Bayır köyüne gerçekleştirdiği ziyaret sırasında Bayır Aile Sağlığı merkezi ile birlikte Bayır ilkokulunda incelemelerde bulunarak yetkililerden bilgiler alan Vali Işık, daha sonra aynı köyde yaşayan yürüme engelli vatandaşımız ile yakından ilgilenerek bir süre onunla sohbet etti. 

Köy ziyaretlerine Ada, Kalaba ve Akçalan köyleri ile devam eden Vali Mehmet Alpaslan Işık, ziyaret ve incelemeleri sırasında köy muhtarlarından köylerin mevcut genel durumu ve sorunları hakkında bilgiler aldı. Bir araya geldiği vatandaşların sorun ve taleplerini de dinleyen Vali Işık, köylere en iyi ve kaliteli hizmeti getirebilmek için çalıştıklarını belirterek gerçekleştirdikleri bu köy ziyaretleri ile yaşanan sorunların yerinde tespit edilmesi ve sorunların çözümü noktasında gereken çalışmaların yapılmasının amaçlandığını ifade etti.
 
Köy ziyaretleri sırasında vatandaşların yeni yılını tebrik ederek önümüzdeki 2021 yılının ilimize, ülkemize ve tüm dünyaya sağlık, huzur ve barış getirmesi dileklerinde bulunan Vali Işık, koronavirüs tedbirleri konusunda vatandaşlara uyarılarda bulunarak yaşanan pandemi sürecinin birlik ve beraberlik içerisinde atlatılabileceğini söyledi.
 
Zorlu bir süreçten geçildiğini söyleyen Vali Mehmet Alpaslan Işık, bu mücadeleyi kazanabilmenin yolunun maske kullanımı, fiziki mesafe kuralı ve temizlik ile birlikte bu süreçte ev ziyaretleri ile birlikte taziye gibi özel gün ve toplantıların yapıldığı kalabalık ortamlardan uzak durulması ile mümkün olacağını söyledi.
 
Köy ziyaretleri sırasında alanda karşılaştığı çocukların ilgi ve sevgisiyle de karşılaşan Vali Mehmet Alpaslan Işık, bir araya gelerek sohbet ettiği çocuklara çeşitli hediyeler verdi.
 
Vali Mehmet Alpaslan Işık’ın köy ziyaretlerine İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Evren Çakır, İl Jandarma Komutanı İsmail Şahin, İl Genel Meclis Başkanı Adem Kapar’da eşlik etti.

Karaman Valisinden Bayır, Ada, Kalaba ve Akçaalan Köylerine Ziyaret

Karaman Valisinden Bayır, Ada, Kalaba ve Akçaalan Köylerine Ziyaret

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

Karaman Habercisi olarak Karaman, Konya, Aksaray, Niğde gibi bölge illerinden haberler yayınlıyoruz. UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Karaman Haber | Konya Haber| Aksaray Haber| Niğde Haber