Karaman'ın Şampiyon Valileri

Karaman'ın Şampiyon Valileri

Valiler Kararnamesinde Karaman'da Yer Aldı

Türkiye genelinde valilik görevlerine yönelik yapılan atama değişiklikleri sonucunda Karaman ilinde yeni bir dönem başladı. Resmi Gazete'de yayınlanan Valiler Kararnamesi ile Karaman Valiliği'ne Hüseyin Engin Sarıibrahim atandı. Aynı kararname ile mevcut Karaman Valisi Tuncay Akkoyun ise Mardin Valisi olarak görevlendirildi.

Hüseyin Engin Sarıibrahim, 1975 yılında İstanbul Üsküdar'da doğdu. Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Uluslararası İlişkiler bölümünden mezun olan Sarıibrahim, 2001 yılında Rize Kaymakam Adayı olarak Mülki İdare Amirliği mesleğine adım attı. Kariyeri boyunca çeşitli illerde çeşitli görevlerde bulunan Sarıibrahim, Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü'nün yanı sıra Iğdır Valiliği gibi önemli görevlerde bulundu.

Karaman Valisi Tuncay Akkoyun ise Karaman iline yaptığı katkılarla bilinen bir isim olarak dikkat çekiyor. Akkoyun, Karaman Valiliği görevini başarıyla yürüttükten sonra Mardin Valiliği'ne atanarak yeni bir göreve adım attı.

Karaman'dan Mardin'e atanan Vali Tuncay Akkoyun ile Iğdır'dan Karaman'a atanan Hüseyin Engin Sarıibrahim'in bu yıl yaşadıkları ortak sevinç ise illerinde bulunan futbol takımlarının ikinci lige yükselmesi oldu.

Alagöz Holding Iğdır Futbol Kulübü  TFF 3. Lig 2. Grup'ta şampiyon olarak TFF 2. Lig'e yükselme başarısı göstermişti.

Karaman Futbol Kulübü TFF 3. Lig Play-Off finalinde Armoni Alanya Kestelspor'u 2-1 mağlup ederek TFF 2. Lig'e yükselmişti.

Hüseyin Engin Sarıibrahim'in Karaman Valisi olarak atanmasıyla birlikte ilin yönetim dinamiklerinde yeni bir dönem başlamış oldu. Sarıibrahim'in Karaman ilinin kalkınması ve gelişmesine katkı sağlamak üzere çalışmalarına devam etmesi bekleniyor.

Karaman Habercisi olarak Her iki valimize de yeni görevlerinde başarılar dileriz.

vali1-001.jpg

vali2-001.jpg

vali3-001.jpeg

vali4.jpeg

İlgili Haberler

Kaynak:Karaman Haberleri

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

Karaman Habercisi olarak Karaman, Konya, Aksaray, Niğde gibi bölge illerinden haberler yayınlıyoruz. UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Karaman Haber | Konya Haber| Aksaray Haber| Niğde Haber