Karaman'ın Tarihi Şahsiyetleri Çat Kapı Öğrencilere Tanıtılıyor

Karaman'ın Tarihi Şahsiyetleri Çat Kapı Öğrencilere Tanıtılıyor

Karaman Belediyesi tarafından başlatılan proje kapsamında Karaman’ın tarihi şahsiyetleri, okullarda ‘çat kapı’ sahnelenen tiyatro oyunlarıyla öğrencilere anlatılıyor.

Karaman Belediyesi ve Konya Ovası Projesi Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı (KOP) işbirliğiyle başlatılan projede; Hz. Mevlana, Yunus Emre, Karamanoğlu Mehmet Bey, Piri Reis ve Kazım Karabekir Paşa okullarda sahnelenen tiyatro oyunlarıyla öğrencilere anlatılıyor. Eski dönemlere ait kostüm giyen oyuncuların ders işlenen sınıflara ‘çat kapı’ girerek sergiledikleri oyunlar, öğrenciler üzerinde de büyük etki bırakıyor. 

Karaman Belediye Başkanı Ertuğrul Çalışkan, kadim bir şehir olan ve bağrından çok önemli şahsiyetler çıkaran kentin değerlerini yeni nesillere aktarmak istediklerini söyledi. Projede ‘çat kapı’ tiyatrolarla Karamanoğlu Mehmet Bey, Piri Reis, Yunus Emre, Mevlana ve Kazım Karabekir Paşa'yı okullarda öğrencilere anlattıklarını belirten Başkan Çalışkan: “Bu tarihi şahsiyetleri şehrimizin tanıması, şehrimize dışarıdan gelen üniversite öğrencilerinin bilmesi, tarihe çok fazla merakı olmayan çocuklarımızın anlaması çok önemli. Karaman'ı, değerlerimizi önce kendimizin bilmesi lazım ki sonra ülkemize ve tüm dünyaya tanıtabilelim. Genç nesil maalesef değerlerimizi çok fazla tanımıyor. Değerlerimiz unutuluyor. Bu projeyle tüm kentlerimize bir fikir vermek, örnek olmak istiyoruz. Öğrenciler sınıflarında ders işlerken birden karşılarında tarihi kostümler içinde tiyatro oyuncularını gördüklerinde inanamıyor, şaşırıyorlar. Bu onlar için güzel bir sürpriz oluyor. Öğrencilerimiz ne kadar çok okurlarsa okusunlar, bunu görsel olarak gördüklerinde daha kalıcı oluyor. Bu bize aslında eğitimde bir eksiğimizi, değerlerimize daha çok sahip çıkmamız gerektiğini gösteriyor. Bugüne kadar 350 sınıfa giren altı kişilik ekibimiz, Çat kapı tiyatrolarla bu önemli projeyi tamamlanmış olacak” dedi.

09012019162850.jpg

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

Karaman Habercisi olarak Karaman, Konya, Aksaray, Niğde gibi bölge illerinden haberler yayınlıyoruz. UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Karaman Haber | Konya Haber| Aksaray Haber| Niğde Haber