Karamanlı Akan Kardeşlerin Atletizm Aşkı

Karamanlı Akan Kardeşlerin Atletizm Aşkı

Karaman’da, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü Gençlik ve Spor Kulübü bünyesinde atletizm antrenmanlarına devam eden Akan kardeşlerin atletizm aşkı izleyenleri büyülüyor.

Karaman’da atletizm antrenörü Cihan Güç’ün destekleriyle atletizm sporuyla tanışan Emine Akan, Merve Akan ve Sefa Akan kardeşler geleceğin milli atletleri olma yönünde hızla ilerliyor. Katıldıkları yarışmalarda elde ettikleri derecelerle tüm dikkatleri üzerine çekmeyi başaran Akan kardeşler yoğun kış şartlarına rağmen antrenmanlarına aralıksız devam ediyor.

Akan kardeşlerin en küçüğü olan Merve Akan spor hayatına voleybol ile başladı. Atletizm antrenörü Cihan Güç’ün destekleriyle atletizm sporuyla tanışan Akan, yaşı küçük olmasına rağmen katıldığı kros deneme yarışlarında kendinden büyük rakipleri geride bırakarak birinci olma başarısı gösterdi. Atletizmde ablası Emine Akan’ı örnek alan Merve Akan atletizmde sırıkla atlama kategorisinde çalışmalarına devam ediyor.

Atletizm sporuna kardeşlerinin antrenmanlarından etkilenerek başlayan Sefa Akan ise kısa sürede elde ettiği başarılarla dikkatleri üzerine çekmesini bildi. Spor hayatına voleybol ile başlayan Sefa Akan, ailesinin isteği üzerine atletizmle tanıştı. Atletizm de teknik antrenman yapmasına rağmen Karaman’da yapılan kros yarışlarına katılan Akan, 2 bin metre yarışlarında il üçüncüsü, İstanbul’da düzenlenen Türkiye U14 Salon Atletizm yarışlarında ise 60 metre engelde Türkiye 2’ncisi olarak atletizm kariyerinde büyük bir başarıya imza attı.

Akan kardeşlerin en büyüğü olan Emine Akan ise atletizmde elde ettiği başarılarla kardeşlerine yol göstermeye devam ediyor. En son 23-25 Ocak 2017 tarihleri arasında İstanbul Ataköy’deki Aslı Çakır Alptekin Salonu’nda Turkcell sponsorluğunda düzenlenen Türkiye U18-U16 Salon Atletizm Şampiyonası’nda Karaman adına yarışan Emine Akan, sırıkla atlama kategorisinde Türkiye 2.si olarak büyük bir başarıya imza atmış ve 2024 Olimpik Hazırlık Kampının da kapılarını aralamıştı.

Hedefimiz, Türk Bayrağımızı Uluslararası Arenada Dalgalandırmak

Atletizmde Akan kardeşler olarak büyük başarılara imza atmak istediklerini belirten Emine Akan,” Öncelikle atletizmde yeteneğim ölçüsünde bana en doğru yolu gösteren bir antrenörüm olduğu için çok mutluyum. Teknik yapmaya başlayınca atletizm branşını daha çok sevemeye başladım ve hedeflerimi bu doğrultuda belirledim. Kardeşlerimin de benden etkilenerek erken yaşta atletizme başlamaları çok sevindirici. Kardeşlerimle birlikte daha iyi çalışıp bayrağımızı uluslararası arenada dalgalandırmak istiyoruz. Bu yolda bizlerden desteklerini esirgemeyen herkese teşekkür ediyoruz.”dedi.

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

Karaman Habercisi olarak Karaman, Konya, Aksaray, Niğde gibi bölge illerinden haberler yayınlıyoruz. UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Karaman Haber | Konya Haber| Aksaray Haber| Niğde Haber