Karamanlı Bağcılarımız Manisa İlindeki Bağları Ve İşletmeleri İnceledi

Karamanlı Bağcılarımız Manisa İlindeki Bağları Ve İşletmeleri İnceledi

Bakanlığımızca uygulanan ve bir kısım finansmanı Uluslararası Tarımsal Kalkınma Fonu bağcılık konusunda en önde gelen İli olan Manisa İline teknik gezi düzenlenmiştir.

Bakanlığımızca uygulanan ve bir kısım finansmanı Uluslararası Tarımsal Kalkınma Fonu (IFAD)'ndan sağlanan Göksu Taşeli Havzası Kalkınma Projesi(GTHKP) 2018 Yılı Yıllık Çalışma Plan ve Bütçesi Çiftçilerin Örnek Ziyaretleri Başlığı kapsamında planlanan Üzüm Yetiştiriciliği ile ilgili olarak ülkemizin bağcılık konusunda en önde gelen İli olan Manisa İline teknik gezi düzenlenmiştir.

09-10 Ağustos 2018 tarihlerinde düzenlenen ve 19 bağcımızın katılımı ile gerçekleştirilen gezi kapsamında Manisa Bağcılık Araştırma Enstitüsünde, konu uzmanlarınca yeni bağ kurulması, yetiştiricilik, telli terbiye sistemleri, budama, bakım ve besleme, bitki koruma, kurutma teknikleri ve uygulamaları hakkında bilgilendirme sunumları yapıldı. Çeşitli üzüm ürünlerinin elde edildiği Üzüm İşleme Tesislerinin çiftçilerimizce gezilerek incelendiği ilk günün sonunda bağ alanları da yerinde incelenerek üzüm işleme ve kurutma konularında detaylı bilgiler alındı.

Saruhanlı İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğünün rehberliği eşliğinde gerçekleştirilen gezinin ikinci gününde ise Manisa İli Saruhanlı İlçesindeki örnek bağ tesisleri ziyaret edilerek, bağ bozumu ve üzüm kurutma teknikleri konusunda farklı uygulamaların yapıldığı işletmeler gezildi. Teknik gezinin öğleden sonraki bölümünde ise ülkemizin önde gelen Sultani kuru üzüm ihracatçısı firmalarından Özgür Tarım İşletmesi tesislerinde incelemelerde bulunuldu. Ziyarette işletme teknik elemanlarınca yapılan bilgilendirme sunumunda çiftçilerin elde ettiği ürünün kalitesinin ihraç edilen son ürüne olan etkisinin büyük olduğu, bu yüzden çitçilerin kalıntısız, kaliteli üzüm elde etmesinin ihracat açısından büyük önem taşıdığı belirtildi. Sunumun ardından işletmenin üzüm işleme ve paketleme üniteleri gezilerek teknik gezi tamamlandı.  

Kaynak:Karaman Habercisi - Karaman Haber Merkezi

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

Karaman Habercisi olarak Karaman, Konya, Aksaray, Niğde gibi bölge illerinden haberler yayınlıyoruz. UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Karaman Haber | Konya Haber| Aksaray Haber| Niğde Haber